Menü

Jó pozícióból várják a röplabdázók a folytatást

2021. Január 21
711
Jó pozícióból várják a röplabdázók a folytatást

Hosszú kihagyás után játszhatnak ismét az országos bajnokságokban szereplő utánpótlás röplabda csapataink. A lányok már nagyon várják a folytatást, ráadásul jelenleg jó helyen is állnak a tabellán!

A koronavírus-járvány miatti szünetet követően rögtön visszacsöppennek utánpótlás röplabdázóink a munka sűrűjébe, hiszen a következő bő egy hét alatt bepótolják az elmaradt mérkőzéseket az országos bajnokságokban szereplő csapataink. A sorozatterhelést azonban nem bánják a lányok, akik már nagyon várták, hogy újra mérkőzéseket játszhassanak.

„Az országos bajnokságokban négy korcsoportban hat csapatunk szerepel, amelyek a mostani hétvégétől kezdve elsőként bepótolják az elmaradt meccseket és ennek függvényében várjuk a folytatást a februári hónapban. Az U15-ös és U17-es korosztályban is harmadik helyen állunk jelenleg az I. osztályban az alapszakaszban. Itt a legjobb 12-ben kell lennünk és az alapszakasz után a középszakaszban mindenki játszik mindenkivel, ahonnan a legjobb hat csapat jut be majd a döntőbe” – nyilatkozta Péter Krisztina szakosztályvezetőnk honlapunknak.

 

 

Így jó esélyekkel várhatjuk a folytatást, ami a továbbjutást jelentené csapataink számára. Az U19-nél kicsit más rendszer van. Ott még két torna vár a mieinkre a bajnokság első szakaszából.

„Mivel az U19-es együttes fele a felnőtt NB II-es csapatban is játszik, így próbáltuk úgy összerakni a programot, hogy ne ütközzenek a mérkőzések. Ők még a Szegeddel és a Nyíregyházával játszanak majd. Előbb jövő héten Nyíregyházán szereplünk, február elején pedig itthon. Ha ezeket a találkozókat hozzuk, akkor egyeneságon jutunk be az elődöntőkbe. Kicsit nehéz, hogy az utóbbi hónapokban nem voltak meccseink, most pedig pár hét alatt erőltetett menet lesz, de alkalmazkodunk ehhez és reményeink szerint jól alakulnak majd az eredményeink. A csapatok nagyon várják már, hogy újra mérkőzéseket játszanak, a motivációval tehát nincs gond. Az U13-as korosztály eddig csak egy fordulót tudott lejátszani a bajnokságban, így talán ők vannak a legjobban kiéhezve a mérkőzésekre. Nálunk február elején folytatódik a szezon.”

A bajnokság folytatása mellett a röplabdázóink nagyon várják már, hogy birtokba vegyék az épülő új csarnokot is, amelyre a tervek szerint áprilisban lesz lehetőségük.

Sok sikert kívánunk a folytatáshoz! Hajrá BVSC!

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz