Menü

Jó eredményeket érnének el birkózóink a világkupán

2020. December 11
652
Jó eredményeket érnének el birkózóink a világkupán

Ma reggel elutaztak Belgrádba, az egyéni világkupára birkózóink. Ahogy arról beszámoltunk, a világbajnok Korpási Bálintért (72 kg) és a junior-világ- és Európa-bajnoki címvédő Takács Istvánért (87 kg) szoríthatunk az év fő versenyén.

Szombaton a kötöttfogásúak küzdelmével rajtol Belgrádban a birkózók egyéni világkupája. Bár a nemzetközi szövetség világbajnokságot tervezett decemberre az olimpia elhalasztása után, de több nemzet visszamondta a részvételt, ezért lett világkupa. Ennek ellenére erős mezőny lesz a szerb fővárosban, hiszen a sportolók is nagyon várták már, hogy újra versenyezzenek.

Korpási Bálint a világkupán szokásos súlycsoportjában, 72 kg-ban fog versenyezni, ráadásul van két kiló súlyengedmény is. Tavasszal viszont az olimpiai kvalifikáció miatt eggyel lentebb 67 kg-ban méretteti meg magát.

„A formát nehéz megmondani, mert utoljára februárban versenyeztem, azóta pedig 10 hónap eltelt és az hosszú idő versenyzés nélkül. Erre majd a hétvége után tudok pontosabb választ adni. A felkészülés utolsó pár hete jól sikerült, előbb Tatán, majd Mátraházán voltunk. Szerencsére tudtak jönni az olaszok is, így nemzetközi edzőpartnereink is voltak. Azért is jó ez a világkupa, mert fel tudjuk mérni, hogy hol tartunk a nemzetközi mezőnyhöz képest és így tudunk majd elkezdeni alapozni a jövő évre” – nyilatkozta világ- és Európa-bajnok sportolónk honlapunknak.

Klasszisunk pár hónapja már apukaként készülhet a világversenyre, ugyanis megszületett első gyermeke. Bár hiányzott neki az edzőtáborok alatt a család, de szeretné őket meglepni egy szép eredménnyel.

„Mátraházáról a távolság miatt azért nem jártam haza, így kicsit nehéz volt otthon hagyni a családot, de ők is mellettem állnak és tudják, ha lemegy ez a verseny, akkor megint kicsit otthon tudok lenni. Sajnos az élsportnak megvannak a nehézségei is, de szeretném őket meglepni egy jó eredménnyel.”Takács István a korosztályos mezőnyben már bizonyított, hiszen idén címvédőként várhatta a junior-világ- és Európa-bajnokságot. Ezeket a versenyeket törölték, de lehetőséget kapott, hogy első nemzetközi felnőtt viadalán szőnyegre léphessen.

„Nem izgulok annyira, mert nincsen veszítenivalóm. Igazából nem tudom, hogy mire számíthatok, mert nem birkóztam még ilyen szintű ellenfelekkel versenyhelyzetben. Szerintem viszonylag jó formában vagyok. Az a célom, hogy minél több meccsem legyen, ami jó tapasztalatszerzés lesz számomra. Örülnék neki, ha sikerülne azért meglepetést szereznem” – árulta el tehetségünk.

Sportolóink már szombaton szőnyegre lépnek és reméljük, vasárnap is szurkolhatunk nekik, mert ez azt jelentené, hogy az érmekért küzdenek.

Sok sikert kívánunk nekik!

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz