Menü

Játékosportré: „Hatalmas darts fan vagyok”

2020. Február 07
2043
Játékosportré: „Hatalmas darts fan vagyok”

Játékosportré néven új sorozatot indítunk honlapunkon, amelyben hétről-hétre bemutatjuk négy csapatsportágunk felnőtt játékosait. Minden héten más szakosztállyal ismerkedünk meg. Az első részben a röplabdásokhoz látogattunk, ahol Marton Laurát faggattuk.

 

Hogyan találkoztál először a röplabdával?

A szüleim mindenféleképpen akarták, hogy sportoljak. Még 7 évesen kezdtem el Péter Krisztánál röplabdázni. Igazából nagyon gyorsan megkedveltem, mert mindig is szerettem labdával foglalkozni. Mivel ilyen fiatalon kezdtem, így adódott, hogy folytatni is fogom. Korábban egyik családtagom sem sportolt ilyen szinten, így kifejezetten furcsa, hogy én mégis.

 

Miért a röplabdára esett a választás?

Én tulajdonképpen focizni szerettem volna, de a szüleim ezt leszavazták azzal az indokkal, hogy az túl fiús sportág. Így visszagondolva azért nem bánom, mert nem szeretek sokat futni.

 

Mi az, ami itt tart még mindig a sportágnál?

Már viszonylag fiatalon eldöntöttem, hogy ezzel szeretnék felnőtt koromban is foglalkozni. Úgy gondolom, hogy itt meg van a fejlődésemhez szükséges edzői stáb és támogatás. Illetve nem utolsósorban közel van a lakóhelyemhez és az iskolámhoz is, ami szintén fontos tényező volt.

 

Esetleg volt olyan pillanat, amikor gondolkoztál azon, hogy más sportágat próbálj ki inkább?

Többször is felmerült bennem, hogy más labdasportágba is belekóstoljak. Például az alkatomból kifolyólag a kézilabda is szóba került. De úgy voltam vele, hogy a röplabdát már egy ideje csinálom és ez csak egy kis megingás, ezért nem érdemes váltani.

 

A csapattal pedig szép eredményeket értek el. Hogy látod a céljaitokat?

Reménykedem benne, hogy jövőre is a BVSC egyik meghatározó játékosa tudok majd lenni, illetve, hogy egyre jobb eredményeket fogunk elérni. Valamint azt is, hogy a csapatból mindenki szépen tud majd fejlődni egyénileg is.

 

Mit érzel a legnagyobb erősségednek a pályán?

Talán az erőmet tartom annak. Mivel mindig is ezzel tudtam kimagasodni. Ugyanis hiába vagyok alacsony és hiába nem vagyok túl izmos, viszont erős vagyok. Illetve a játékszenvedélyemet emelném még ki, mert nagyon bele tudom magamat élni egy-egy jó meccsbe.

 

 

Van esetleg példaképed röplabdázók közül?

Nézem a röplabdát, de nincs kimondottan példaképem. Nyilván szeretnék eljutni minél magasabb szintig, de nem tudnék megnevezni olyan játékost, akire fel is nézek.

 

A röplabdán kívül milyen sportágat szeretsz még?

Nagyon kedvelem a vízilabdát, végig is követtem most az Eb-t. Illetve hatalmas „darts fan” vagyok most már lassan hat éve. December közepétől, január elsejéig minden évben nézem a PDC-világbajnokságot.

 

És ott van kedvenc?

Volt, de sajnos Raymond van Barneveld visszavonult. Most még keresem az új kedvencet.

 

Milyen filmeket szeretsz?

Nincs túl sok időm filmeket vagy sorozatokat nézni, de talán a Tűzgyűrűt vagy a Csatahajót tudnám mondani. Amik inkább fantasy és mozgalmasabb filmek.

 

Az olvasásra jut időd, ott van kedvenced?

Olvasni azért szoktam, mivel egy órányira lakom az iskolától. Nagyon szeretem Soman Chainani, Jók és Rosszak Iskolája sorozatát. Ez az abszolút kedvenc és nagyon várom már a következő részét is.

 

Mi a kedvenc italod?

A bubis víz, esetleg megbolondítva egy kis citrommal.

 

Ételek közül van olyan, amit különösen is szeretsz?

Egyértelműen nagymamám rántott húsa és krumplipüréje. Igazán sportolós étel.

 

Bár ahogy említetted, nem sok szabadidőd van, de mégis mivel tudsz kikapcsolódni?

Az olvasás mellett nagyon szeretek kirándulni. Kisebb koromban nagyon sokat jártunk és az egyik nagy álmom, hogy eljussak a Fátyol-vízeséshez. Képeken már láttam és nagyon tetszett.

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz