Menü

Itthon érmek, külföldön helyezések

2020. Február 10
1052
Itthon érmek, külföldön helyezések

Ismét sűrű hétvégét zártak vívóink. Borsody Emma a női, míg Andrásfi Tibor a férfi felnőtt párbajtőr-válogatottal szerepelt világkupán, míg junior kardozóink itthon szereztek érmeket az országos bajnokságon.

Kezdjük a legfontosabbal, hiszen a férfi párbajtőr-válogatott abban a reményben léphetett pástra Vancouverben, hogy egy jó helyezéssel közel kerülhet az olimpiai kvótához. A legutóbbi világkupán aranyérmesként zártak a fiúk, így nem volt meglepő, hogy ismét az Andrásfi Tibor, Berta Dániel, Rédli András, Siklósi Gergely összeállítású csapat kapott lehetőséget.

Sajnos Andrásfiéknak ezúttal nem sikerült a németországihoz hasonló eredményt elérniük. A nyolcaddöntőben az Egyesült Államoktól kaptak ki 45:41-re. Ezt követően Egyiptomot és Dániát is legyőzték a mieink, végül Svájctól vereséget szenvedtek, így a magyarok a 10. helyen zárták a világkupát. Ami jó hír viszont, hogy a nagy rivális oroszok búcsúztak a negyeddöntőben, így a kvalifikációs ranglistán három ponttal a mieink állnak jelenleg még kijutó helyen. Reméljük, Buenos Aires-ben a záró állomáson is megmarad majd ez a sorrend.

 

 

Bár a női párbajtőr-válogatottnak nincs már esélye a tokiói kvótára, ennek ellenére a nagyon értékes ötödik helyen zárt a Borsody Emma, Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga összeállítású csapat Barcelonában. Ráadásul ez volt a szakág legjobb eredménye csapatban, ebben az olimpiai kvalifikációs időszakban.

A lányok előbb a cseheket, majd az észteket győzték le, végül a negyeddöntőben az oroszoktól kaptak ki 40:31-re. Ezt követőn újabb két siker következett a franciák és a lengyelek ellen. A nagyon fiatal csapattól ez egy remek eredmény, ami biztató a szakág jövőjére nézve. Külön öröm, hogy Borsody Emma is a részese volt ennek a sikernek.

Itthon a junior kardozók számára rendeztek országos bajnokságot, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, ahol remekeltek női vívóink. Egyéniben hárman is bejutottak a legjobb nyolc közé. Szűcs Luca 15:7-re kikapott a döntőben Battai Sugártól, így ő ezüstérmet szerzett, Pótz-Nagy Fanni pedig a harmadik helyen zárt. Brassai Dorottya jutott be még a negyeddöntőbe, ő a hetedik pozícióban végzett.

Vasárnap a csapatversenyt rendezték, ahol a lányok (Brassai Dorottya, Lantos Eszter, Pótz-Nagy Fanni, Szűcs Luca) a fináléban 45:43-ra felülmúlták a debrecenieket, így övék lett az aranyérem, míg a fiúk ötödikek lettek.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

 

Fotók: hunfencing.hu

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz