Menü

Idegenbeli döntetlennel kezdődött a bajnokság

2020. Augusztus 30
995
Idegenbeli döntetlennel kezdődött a bajnokság

Bár csak pár mérkőzést tudtak megrendezni a férfi vízilabda OB I nyitófordulójából a koronavírus-fertőzések következtében kért halasztások miatt, de a BVSC pécsi vendégjátékára sor került. Szűcs Levente tanítványai döntetlennel kezdték a szezont.

Három mérkőzésről már a forduló előtt tudtuk, hogy később rendezik meg őket a férfi vízilabda OB I-ben, majd szombaton érkezett a hír, hogy a Szolnok–Kaposvár, valamint az OSC–Szeged találkozót is elhalasztották koronavírus-fertőzések miatt. Így már annak is örülhettünk, hogy a BVSC a Pécs ellen lejátszhatta első mérkőzését a bajnokságban.

A házigazdák szereztek vezetést, de Mészáros Csaba hamar egyenlített, majd Pásztor Mátyás két akciógóljával már nálunk volt az előny az első negyed végén (3-2). A második nyolc perc Czigány Károly találatával indult, innen viszont feltámadtak a pécsiek és egy 3-0-s rohammal fordítottak (4-5). A negyed hajrájában még ifikorú játékosunk, Tátrai Dávid egyenlített fórból, így döntetlennel fordulhattak a csapatok (5-5).

A folytatásban nem változott a játék képe. A BVSC vezetést szerzett, majd a Pécs egyenlített. Irmes Pál is feliratkozott a góllövők közé a mieinktől. 7-7 után viszont Zlatko Rakonjac révén a hazaiaknál volt már az előny a zárófelvonás előtt (7-8). Az utolsó negyed igazi gólparádét hozott. Mínusz kettőről alig fél perc alatt sikerült egyenlíteni. Előbb Nagy Márton, majd Mészáros Csaba megúszásból volt eredményes (9-9). Azonban a hazaiak hamar ismét megszerezték a vezetést, ám jött újabb két BVSC-s akciógól (Gyárfás Tamás és Ágh György). Aztán bő egy perccel a vége előtt Csapó Miklós volt a kilencedik zuglói gólszerző, ami külön öröm, viszont a 12-11-es vezetésre még válaszolni tudott a Pécs a végül a mezőny legeredményesebbjeként 5 gólig jutó Csaba Márton révén. Így a BVSC egy pécsi döntetlennel nyitotta a szezont.

 

 

„Nem volt ma kapusteljesítmény, legalábbis olyan, amelyet alapszinten elvárhat egy edző. Nem voltak a védelem részéről blokkok, amelyek ilyenkor segíthetnének a kapusnak. Nem éreztem semmiféle túlzott önbizalmat a fiúkon, hogy valahogy, de meglesz ez a meccs, csináltuk alázattal a dolgunkat és mentünk is, ahogy egy ilyen mérkőzésen kell. Volt már részünk hasonlóban idén a Kaposvár ellen, ahol szintén így működött a védelem a kapusokkal együtt, nem is nyertünk. Volt részünk a Miskolc ellen egy hasonló játékban, mégis egy 60% feletti kapusteljesítménnyel nyertünk, mert e mellét voltak labdaszerzések, blokkok is hátul. Meg kell tanulnunk, hogy idén több olyan csapat lesz, amely minden mindegy alapon beugrik ellenünk és tét nélkül játszhat, mert a papírforma szerint mi vagyunk az esélyesebbek. Oda-visszavágós rendszer van, talán nagyobb az esély visszaszerezni ezt a 2 pontot, de ahhoz az kell, hogy a játékosok és az edző is okuljon a maiból. Ez a döntetlen és az elvesztett 2 pont a miénk. Az enyém és a játékosaimé. Nagyon szeretem ezt a csapatot és továbbra is úgy gondolom nagyon jó szezonunk lehet” – értékelt Szűcs Levente szakosztályunk honlapjának.

 

Férfi OB I, 1. forduló

PVSK-Mecsek Füszért–BVSC-Zugló-MKB-Euroleasing 12-12 (2-3, 3-2, 3-2, 4-5)

BVSC-Zugló: Szakonyi (Györke) – Czigány 1, Mészáros Csaba 2, Gyárfás 1, Kovács, Pásztor 3, Nagy 1. Csere: Csapó 1, Irmes 1, Gyenis, Ágh 1, Tátrai 1, Mészáros Mátyás

 

Fotók: MVLSZ; nnfoto.hu

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz