Hazai versenyek után, nemzetközire várva

Hazai versenyek után, nemzetközire várva

Jól sikerültek Takács István számára az utóbbi hetek, hiszen a junior országos bajnokságon arany-, míg a felnőttön ezüstérmet szerzett. Tehetséges sportolónkkal beszélgettünk az elmúlt időszakról és a következő lehetséges kihívásokról is.

 

Milyen várakozásokkal készültél arra, hogy hosszú idő után ismét versenyezhettél?

Igazából ugyanúgy készültem, mint általában, a munkából két héttel előtte visszavettünk. Annyira még nem hiányzott a versenyzés, de azért jó, hogy megmérettethettük magunkat, mert az azért rossz lett volna, ha a második félévben egy versenyen sem indulhatok.

 

Miben tudtál előre lépni az utóbbi, edzésekkel telt időszakban?

Szerintem mindenképp tudtam fejlődni több dologban is. Ezek közül főként az erőt tudnám kiemelni, amiben kifejezetten sokat javultam.

 

Nehéz motiválnod magad ebben a kiszámíthatatlan időszakban?

Szerencsére a motivációval nincs gondom. Mivel ha idén nem is lesz nagy világverseny, jövőre biztosan rendeznek majd. Ezeken pedig ugyanúgy nyerni szeretnék.

 

Hogyan értékeled a két országos bajnokságot, amelyeken bár nem volt teljes a mezőny, de azért többen elindultatok?

A juniort simán megnyertem, a felnőtt után viszont maradt bennem hiányérzet, mert sajnos azt elrontottam. Ott is győzhettem volna. Végül döntetlennel zárult a finálé, de mivel ellenfelemé volt az utolsó pont, így ő örülhetett. Pedig idén már kétszer is sikerült őt felülmúlnom, így azért nagy hiányérzet van bennem.

 

A következő időszak hogyan alakul számodra?

Október 5-én döntenek arról, hogy lesznek-e világversenyek, ez pedig jelentősen befolyásolja majd a felkészülésemet. Most kéthetes edzőtáborban vagyunk, aztán a többit majd meglátjuk. A junior Európa-bajnokságot törölték, de a vb-t még lehet megrendezik, ahol jó lenne megvédenem a címemet.

 

Fotó: Róth Tamás

 

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay