Menü

Hazai pályán háromszettes győzelem a kupában

2020. Szeptember 14
743
Hazai pályán háromszettes győzelem a kupában

Női röplabdázóink több mint hathónapnyi szünet után győzelemmel tértek vissza a pályára tétmeccsen. Daróczi Gergely tanítványai hazai pályán 3-0-ra múlták felül a Magyar Kupa selejtezőjében a Miskolcot.

Bár a BVSC-Zugló az NB II-re készül elsősorban, remekül illeszkedik a Magyar Kupa a bajnoki rajt előtti utolsó két hét munkájába. Ennek ellenére nem meglepő, hogy a hosszú kihagyás után kicsit idegesen, sok hibával kezdett együttesünk a Miskolci VSC elleni hazai mérkőzésen. Főleg a nyitások nem működtek az elején, ám az első szett közepére oldódott ez a görcsösség és ennek is köszönhető, hogy 4-5 ponttal sikerült meglépni. Ez az előny pedig elégnek bizonyult és 25:18-ra nyerték meg a lányok az első felvonást.

A folytatásban öt helyen is változtatott a kezdőcsapaton vezetőedzőnk, Daróczi Gergely. Kellett egy kis idő, amíg a cserék is belejöttek a játékba, amelyet sokáig úgy tűnt, hogy ellenfelünk kihasznál majd. Ám 18-18-nál sikerült utolérni a vendégeket és innentől kezdve a BVSC irányított. Nagyot harcolva pedig a második szettet is megnyerték a mieink (26:24).

A harmadik játszmát ismét új formációban kezdtük és így a forgatókönyv is megismétlődött. A Miskolc három-négy pontos előnyre tett szert, míg csapatunk folyamatosan dolgozta le ezt a hátrányt. Ezúttal is izgalmasan alakult a végjáték, de együttesünk tanúbizonyságot tett tartásáról és a zárófelvonást is megnyerte (25:23). Ez pedig azt jelenti, hogy 3-0-s előnyről várhatjuk a pénteki, miskolci visszavágót. Itt a szabályok szerint két nyert szettre van szükségünk a továbbjutáshoz, amely ha összejön, akkor az elmúlt három szezonban a Magyar Kupában két arany- és egy ezüstérmet nyerő Nyíregyháza látogatna a Szőnyi útra!

„Gratulálok a csapatnak, hogy ennyi kihagyás után győztes meccsel kezdte meg a szezont! Nem volt könnyű felvenni a találkozó ritmusát a játékosoknak és ebben most én sem segítettem őket, mert folyamatosan variáltam a felállást, de ezt tudták előre, hiszen ez a párharc a bajnoki felkészülésünket szolgálja. Volt sok hiba, de láttam biztató dolgokat, a mezőnyjáték pedig a meccs bizonyos szakaszaiban kimondottan tetszett. Elégedett voltam a küzdeni akarással, hiszen a játszmák végjátékban kétszer is vesztes állásból fordítottunk. Van még teendő bőven, de kezdésnek és visszarázódásnak tökéletes volt ez a meccs” – nyilatkozta honlapunknak vezetőedzőnk.

Szép volt lányok! Hajrá BVSC!

 

Magyar Kupa selejtező, 1. mérkőzés:

BVSC-Zugló–Miskolci VSC 3-0 (25:18, 26:24, 25:23)

BVSC: Butter 5, Rózsa 2, Puskás S. 3, Nyuka 6, Szobonya 4, Nagy Zs. 8. Csere: Sartoris (liberó), Réthelyi O. (liberó), Hemmert 15, Krachler 5, Pirisi 6, Puskás P. 1, Marton 3, Kovács K. 1.

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz