Menü

Hazai diadal az évzáró rangadó előtt

2019. November 28
1143
Hazai diadal az évzáró rangadó előtt

Férfi vízilabdázóink a Szombathely legyőzésével zárták hazai medencében a 2019-es esztendőt. Szűcs Levente tanítványai 16-11-re diadalmaskodtak az AVUS ellen, szombaton viszont fontos rangadóval búcsúztatják a fiúk az évet Szentesen.

Szeptember elején a BVSC-Zugló szombathelyi 14-12-es sikerével indult számunkra a férfi vízilabda OB I idei szezonja. A győzelem ellenére a novemberi visszavágót sem vehették félvállról a mieink. A találkozó első gólját Pásztor Mátyás lőtte a 3. percben. A vendégek erre gyorsan válaszoltak, de Pásztor újabb találatával, valamint Czigány Károly révén az első negyed végén 3-1 volt a javunkra.

Bár 4-3-nál Marnitz Gergő ötméteresével felzárkózott az AVUS, a félidőben Szabó Bendegúz góljával már 7-3-mal fordulhattak a felek. A harmadik nyolc perc során mindkét oldalon potyogtak a gólok, és bár hat is volt már közte, végül nem nőtt a két csapat közötti különbség, igaz nem is csökkent (11-7).

A zárófelvonásban ismét sikerült hatgólos előnyre szert tenni, de a hajrában a vendégek is rendre megtalálták az utat a kapunkba. Szakonyi Dániel viszont a 11 kapott találat ellenére is remekül, 56 százalékos hatékonysággal védett. Végül Mészáros Csaba állította be a 16-11-es végeredményt.

„Érezhető volt végig, hogy valahogy, de meglesz ez a meccs. Aztán 9-3-nál talán nagyobb különbséget is kialakíthattunk volna, de a sok apró hibát megbüntette a Szombathely. A végén az 5 gólos győzelem reálisnak mondható, szerintem egyik csapat sem játszott a tudásának száz százalékának közelében. Szakonyi Dániel jól védett a 11 kapott gól ellenére, elől meg a 16 szerzett biztató a hétvégére nézve. Nagyon kellett a 3 pont, ami megvan és örülünk, de a szombati, Szentes elleni derbi lesz az évzáró, mindannyian tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz, de meg kell csinálni. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez!” – értékelte a látottakat Szűcs Levente szakosztályunk honlapjának.

Szombaton este fél 8-tól Szentesen zárják a mieink az évet, ahol nagyon fontos lenne a győzelem a felsőházba jutás szempontjából.

Hajrá BVSC!

 

 

BVSC-Zugló MKB Euroleasing–AVUS 16-11 (3-1, 4-2, 4-4, 5-4)

Szakonyi – Csapó, Mladoniczky, Kovács 1, Pásztor 3, Mészáros Cs. 3, Sugár 1. Csere: Czigány 3, Tanczer, Ágh 1, Létay 2, Lajkó 1, Szabó Bendegúz 1

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz