Menü

Háromszoros olimpiai bajnok tartott edzést az utánpótlásnak

2019. Október 02
1378
Háromszoros olimpiai bajnok tartott edzést az utánpótlásnak

Nagy megtiszteltetés érte klubunk fiatal úszópalántáit, hiszen szerdán a háromszoros olimpiai bajnok Ranomi Kromowidjojo tartott nekik edzést. A holland úszóval beszélgettünk fiatalkoráról, a magyar úszásról és az előtte álló kihívásokról is.

 

Sportolóként szép sikereket értél már el, ezúttal pedig edzőként is kipróbálhattad magad. Milyen volt ez a szerepkör?

Jobban szeretek azért úszni, de jó érzés inspirálni a gyerekeket. Örülök, hogy láthatom őket, milyen szenvedéllyel vannak a sportág iránt. Mindig egyre jobbak szeretnének lenni és úgy szeretik az úszást, mint én évekkel ezelőtt. Még mindig úszom, de jó a gyerekeket tanítani a technikákra, a rajtokra és velük úszni.

 

Hogy emlékszel vissza arra az időszakra, amikor te ennyi idős voltál?

Nagyon korán, már 4 évesen elkezdtem úszni, így tulajdonképpen egész életemben ezt a sportágat űztem, úgyhogy nem tudom, milyen lenne úszás nélkül. Amikor olyan idős voltam, mint ezek a fiatalok, akkor minden nap edzésekre jártam és abban bíztam, hogy egy napon olimpiai bajnok leszek. Aztán ez valósággá vált.

 

 

És milyenek voltak a gyerekek az edzésen?

Nagyon ügyesek voltak. Magyarországon az úszás színvonala és minősége rendkívül jó. Próbáltam nekik néhány dolgot elmagyarázni, illetve pár technikai tanácsot adni számukra. Ezeket jól csinálták, természetesen még fejlődniük kell, de remek a színvonal. Ebben az országban nagyon jók a lehetőségek, mert sok szép uszoda van a közelben, a Duna Aréna sincs messze. Hollandiában nem ilyen jó a helyzet, nincs ennyi medencénk. Úgyhogy szerintem nagyon szerencsések a magyarok.

 

Két évvel ezelőtt négy érmet is szereztél a budapesti világbajnokságon, ami így remekül sikerült számodra. Milyen emlékeket őrzöl a magyar fővárosról?

Nagyon kellemes emlékeim vannak arról a világbajnokságról, úgyhogy mindig jó ide visszatérni.

 

Mik a céljaid így a jövő évi olimpia előtt?

Bízom benne, hogy a legjobbamat sikerül majd megúsznom az olimpiai döntőkben és természetesen érmet szeretnék szerezni. Ez nagyon nehéz lesz, mert rengeteg jó gyorsúszó lány van a mezőnyben, és sokan esélyesek lehetnek 50 méter gyorson az aranyéremre is, de csak saját magamra szeretnék fókuszálni. Aztán meglátjuk, hogy a legjobbam mire lesz elég.

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz