Menü

Három év után ismét a Kékestetőn a kerékpárosok

2019. Június 15
962
Három év után ismét a Kékestetőn a kerékpárosok

 

A 40. Tour de Hongrie abból a szempontból is különleges, hogy három év után ismét visszatért a magyar kerékpáros körverseny a Kékestetőre. A királyetapon versenyzőink is jól teljesítettek.

Az idei Tour de Hongrie a nagy hőségről mindenképpen emlékezetes marad. Az időjárás a szombati napon sem kímélte a mezőnyt, pedig komoly emelkedők vártak a kerékpárosokra a Karcag és Kékestető közötti 138 kilométeren. A nap során 1453 méter szintkülönbséggel kellett megküzdenie a sportolóknak.

A királyetapon nem bízhattunk benne, hogy Lovassy Krisztián megismétli pénteki, bravúros szakaszgyőzelmét, hiszen a síkabb terep fekszik inkább neki, de a jövő héten kezdődő Európai Játékokra készülő kerékpározónk jól jött a nehezebb terepen is és a 64. lett.

Filutás Viktor pedig tovább lépeget előre. A Tour de Hongrie-n a Pannon Cycling Team színeiben induló versenyzőnk ezúttal a 31. helyen zárt, ami összesítésben a 26. pozíciót jelenti számára.

A 4. szakaszt az éllovas lett Krists Neilands nyerte két magyar, Dina Márton és Valter Attila előtt, ráadásul a zárónap előtt az összetettben is ez az állás. Vasárnap a Kecskemét és Székesfehérvár közötti 169 kilométeres etap vár a mezőnyre.

 

Fotó: Vanik Zoltán / tdh.hu

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz