Menü

Három éremmel tértek haza röplabdázóink

2019. Június 24
1531
Három éremmel tértek haza röplabdázóink

Jól sikerült a szezonzáró verseny utánpótlás röplabdacsapataink számára, ugyanis egy ezüst- és két bronzéremmel zárták a United World Games-t. A klagenfurti utánpótlás olimpián 7 csapatunk indult, 4 korosztályban.

A United Wolrd Games-en idén 12 ezer fiatal vett részt 15 sportágban, U10 és U19 korosztály között. A BVSC-t teremröplabdásaink képviselték 52 játékossal és 7 csapattal. Bár ez egyfajta szezonzáróként is funkcionál sportolóink számára, aminek fontos része a csapatépítés és az ismerkedés más országok fiataljaival, de e mellett remek eredményeket is elértek a versenyen a kék-sárga együtteseink.

Legfiatalabb korosztályunk az U11-esek versenyében négy győzelem mellett csak egyszer kapott ki, így megérdemelten lett bronzérmes Lakatos Enikő vezetésével. Az U13-as korcsoportban két csapatunk is indult. Az U13 A szakosztályvezetőnk, Péter Krisztina irányításával egészen a döntőig menetelt, ahol minimális különbséggel, kiélezett küzdelemben kaptak ki lányaink, így is a legjobb BVSC-s eredményt elérve az ezüstéremmel. Az U13 B a csoportkört a második helyen zárta, utána viszont minden további meccsét megnyerte az együttes, így a 9. helyen fejezte be a tornát.

Az U15-ösök között is két gárdánkért szoríthattunk. A népes, 28 csapatos mezőnyben az U15 A az első napot csoportja negyedik pozíciójában zárta, a keresztjátékban pedig végül a 21. helyen végzett. Az U15 B második lett csoportjában, de sajnos sérülés nehezítette a keresztjátékot, amit elvesztettünk, de így is a 13. helyet szerezték meg a lányok.

Legidősebb korosztályunkban U19-eseink kitűnő eredményekkel térhettek haza. Az U19 A az elődöntőig hibátlan mérleggel jutott el, ahol a végső győztes Hollandia bizonyult ezúttal jobbnak, igaz csak szoros szettekben tudta legyőzni a mieinket. A bronzérem viszont meglett a lányoknak, akik Daróczi Gergely irányításával érték el ezt a remek eredményt. Az U19 B is megízlelte milyen a hollandok ellen játszani, ők viszont egy körrel korábban, még a nyolc között tehették meg ezt. Sajnos nekik sem sikerült a bravúr ellenük, de szomorkodásra nincs okuk, hiszen az előkelő ötödik helyen zárták a tornát.

„Nagyon elégedett vagyok csapataink teljesítményeivel. Ez a verseny azért is jó, mert amellett, hogy nemzetközileg is megmérettetjük magunkat, ez egy nagyon remek csapatépítő torna is, ahol négy napig együtt mozognak a csapatok. Ez az idei év lezárása és egyben kicsit a következő év alapozása is. A United World Games arról szól, hogy mindenki sportszerű legyen és mindenki arra törekszik, hogy ez a gyerekek számára is nagy élmény legyen” – értékelt Péter Krisztina szakosztályvezetőnk.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz