Menü

Három arany- és három ezüstérem a nyitónapon

2021. Március 24
482
Három arany- és három ezüstérem a nyitónapon

Remekül kezdődött úszóink számára a Duna Arénában zajló országos bajnokság! Sportolóink a szerda délelőtti döntőkben három arany- és három ezüstérmet nyertek, míg Burián Katalin a keddi előfutamok során olimpiai A-szintet úszott!

Bár már kedden megkezdődött az országos bajnokság a Duna Arénában, a döntők szempontjából a szerda volt a nyitónap. Azt már korábban is jeleztük, hogy az ob a tokiói menetrend szerint zajlik majd, így délután az előfutamokat, míg délelőtt a döntőket rendezik. Kedden Burián Katalin 100 méter háton úszott A-szintet, így újabb számban kvalifikálta magát az olimpiára. Aztán a döntőben sem talált legyőzőre sportolónk, aki így az aranyéremet is bezsebelte (1:00.35).

„Márciusban még sosem úsztam ilyen jól, úgyhogy már emiatt is nagyon bizakodó vagyok. A tegnapi volt a fontos, hogy meglegyen az A-szint, és ez a mostani idő is jó, sosem úsztam még ennyit reggel. Szerintem már bőven tudok perc alatt jönni, nagyon remélem, hogy ezt hamarosan meg is tudom mutatni” – nyilatkozta Burián a hazai szövetség honlapjának.

 

 

A férfiak ugyanezen számában is BVSC-s aranyéremnek örülhettünk. Bohus Richárd hozta a tőle megszokott jó teljesítményt, ráadásul mögötte klubtársa, Kovács Benedek Bendegúz zárt a második helyen.

„Tegnap nekimentem, mint az állat, aztán az utolsó öt méteren ledobtam a horgonyt, szerintem csak a hullámok vittek be a végén. Most igyekeztem taktikusabban úszni, nem is haltam meg annyira, szóval ez így elég jól nézett ki reggel. Tetszett, hogy már el tudom kezdeni, az kevésbé, hogy még nem tudom befejezni, de van még néhány hónap az olimpiáig, hogy ezen dolgozzak” – árulta el Bohus.

Bár 100 méter mellen Takács Tamás a második lett, mivel a szerb színekben versenyző Szilágyi Csaba végzett az élen, így fiatal úszónk is magyar bajnoknak mondhatja magát.

Rajtuk kívül még további szép eredmények is születtek. Németh Nándor kezdésként 50 méter gyorson lett második, továbbá a 4x100 méteres mix gyorsváltó (Németh Nándor, Bohus Richárd, Nahalka Regina, Elekes Tamara) is ezüstérmet szerzett.

A délelőtti döntők az M4 Sporton, míg a délutáni előfutamok a szövetség youtube-csatornáján követhetőek élőben!

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek! Hajrá BVSC!

 

Fotók: Derencsényi István / Magyar Úszó Szövetség

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz