Menü

Hajrában kiharcolt győzelem

2019. Augusztus 18
2341
Hajrában kiharcolt győzelem

Sokáig úgy tűnt, hogy labdarúgóinknak nem sikerül győzelemre váltaniuk mezőnyfölényüket a BLSZ I. osztályának nyitófordulójában. Azonban a hajrában szerzett két találattal otthon tartottuk a három pontot a Csep-Gól FC ellen.

Elérkezett a nagy pillanat labdarúgóink életében és szombat este megkezdte szereplését az együttes a BLSZ I. osztályában. Az 1. fordulóban a Csep-Gól FC-t látták vendégül Gabala Krisztián tanítványai, akiknek a bajnoki cím a fő cél, bár azt vezetőedzőnk a szezon előtti interjúban elmondta, hogy nem lesz könnyű dolguk ezen az úton, hiszen több védekezőbb felfogású együttes ellen kell majd játszaniuk.

Már rögtön az első találkozón megtapasztalhattuk, hogy a szakember intelmei igaznak bizonyultak, hiszen az ellenfél masszívan állta a sarat támadásainknál. Az első negyed óra végén Kelemen fejelhetett 10 méterről Tóth jobb oldali beadását követően, majd a félidő hajrájában Szűcs is fejjel próbálkozott, de mindkét alkalommal hárított a vendégek hálóőre.

A korábban az MTK-ban is védő Groppioni a fordulást követően sem maradt munka nélkül. Alig kezdődött el a második játékrész, máris Kelemen előtt adódott lehetőség, de közeli kísérlete elkerülte a kaput. A masszívan védekező Csep-Gól FC-n érződött, hogy fizikálisan nem bírják a BVSC által diktált iramot, viszont továbbra is kitartóan és sikerrel védekeztek a vendégek. A hajrában azonban kicsit kinyílt az ellenfél és ezt sikerült is kihasználni. A 90. percben egy jobb oldali beívelést követően Sashegyi ugrott magasra és 8 méterről a bal alsóba bólintott, megszerezve ezzel a vezetést (1-0).

Az utolsó percekben riválisunk mindent megtett az egyenlítésért, még a kapus is előrejött egy pontrúgásnál, ám a mieinknek sikerült labdát szerezniük. Schrammel pedig kihasználta az adódó lehetőséget és az üres kapuba lőtte a labdát, beállítva ezzel a 2-0-ás végeredményt.


„Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, mert azt gondolom, hogy kivétel nélkül minden ellenfelünk hasonló felfogásban fog pályára lépni ellenünk, így nagyon fontos lesz, hogy mikor tudjuk kihasználni a lehetőségeinket. Ha a mai naphoz hasonlóan az utolsó pillanatig várunk ezzel, akkor az egy idő után megbosszulja magát. Ennek ellenére nem vagyok elégedetlen, mert tudom, hogy egy útnak az elején vagyunk és idő lesz még, amíg ez az egész gördülékenyen működik majd” – értékelt a lefújást követően vezetőedzőnk.

 

BVSC-Zugló–Csep-Gól FC 2-0 (0-0)

Összeállítás: Horváth – Balogh B., Balogh M., Kovács – Balázs (Bozsik 64.), Schrammel, Lázár, Korozmán (Szabó 46.), Kelemen (Sashegyi 77.) – Tóth (Somodi 46.), Szűcs

Gólszerzők: Sashegyi 90., Schrammel 92.

 

Fotók: Babiczky Ákos

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz