Menü

Győzelem látványos játékkal

2019. Augusztus 31
1629
Győzelem látványos játékkal

Felnőtt labdarúgóink ismét 2-0-ra nyertek hazai pályán a BLSZ I. osztályában, ezúttal az 1908 SZAC Budapest együttese ellen. A két héttel ezelőtti mérkőzéssel szemben ezúttal viszont látványos játékkal sikerült kiharcolni a győzelmet.

 

A kellemes nyári estén szépszámú közönség gyűlt össze a Szőnyi úton péntek este a bajnokság 3. fordulójának nyitómérkőzésére. Gabala Krisztián tanítványai meghálálták az érdeklődést, hiszen tetszetősen futballoztak és kis szerencsével akár nagyobb arányú győzelem is lehetett volna az 1908 SZAC Budapest elleni találkozó végén. Bár jól indult a meccs, hiszen Pálfalvi jobb oldali beadását Murai csak centikkel fejelte a keresztléc mellé, az első negyed óra végén ránk ijesztettek a vendégek. Kemerle lepte meg egy trükkös lövéssel Horváthot, de kapusunk hátrálva a felső kapufa fölé tenyerelte a labdát. A 30. percben aztán egy szép támadás végén Schrammelnek passzolták vissza a társak a játékszert, aki a 16-os vonaláról látványosan emelt a hálóba, megszerezve ezzel a vezetést a BVSC-nek (1-0). A félidő hajrájában Szűcs próbálkozását mentették a védők a gólvonalról, így nem változott már az állás.

A második félidőben nem kellett sokat várnunk az újabb helyzetekig. Somodi a 46. percben eresztett el egy távoli lövést, de Illés nagy bravúrral kitolta a labdát, majd a kipattanó után a kapufa mentett. Alig öt perccel később Schrammel, majd Murai is veszélyeztetett, de a kapus ismét a helyén volt. Amikor azt hittük, ennél nagyobb helyzetek már nem lehetnek, az 59. percben Murai vihette egyedül a vendégek hálóőrére a labdát, ami sajnos ismét elakadt az ellenfélben. A 85. percben a csereként beálló Kelemen cselezte ki szépen a védőket, majd visszapasszolt az érkező Somodinak, aki jobbal kipókhálózta a bal felsőt egy remek lövéssel. A hajrában az eredmény már nem változott, így csapatunk 2-0-ra nyert és továbbra is hibátlan mérleggel áll a bajnokságban.

 

„Nagyon-nagyon motivált volt a társaság és azt gondolom, hogy a játékunk rendben volt. Jót tett nekünk az elmúlt hétnek a sikeressége. Azt látom, hogy egyre gördülékenyebben tudjuk kidolgozni a ziccereket. Három kapufát rúgtunk, négyszer pedig a gólvonalról mentettek. Azonban összességében egy nehéz mérkőzésen vagyunk túl, ugyanis egy szervezett csapat ellen játszottunk. Ráadásul azt is hozzá kell tenni, hogy 0-0-nál a kapusunk óriásit védett. Sok minden történt a kilencven perc alatt, de összességében megérdemelt győzelmet arattunk” – nyilatkozta a lefújás után vezetőedzőnk.

 

BVSC-Zugló–1908 SZAC Budapest 2-0 (1-0)

Összeállítás: Horváth – Kovács, Balogh M., Balogh B. – Pálfalvi (Balázs 71.), Lázár, Szabó, Somodi – Murai (Korozmán 87.), Schrammel (Tóth 87.), Szűcs (Kelemen 68.)

Gólszerzők: Schrammel 30., Somodi 85.

 

Fotók: Babiczky Ákos

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz