Menü

Gólzápor a medencében

2016. December 01
1730
Gólzápor a medencében

Gólzáporos mérkőzést játszott férfi vízilabda-csapatunk az Euro-liga negyeddöntőjében.

A sztárokkal teletűzdelt olasz SM Verona ellen az utolsó pillanatig partiban voltunk, de a mérkőzést végül egy góllal a Baldinetti-csapat nyerte.

Az év mérkőzésére készült Märcz Tamás alakulta a Szőnyi úti uszodában. Utoljára ugyanis 14 évvel ezelőtt fordult elő, hogy férfi vízilabda-csapatunk nemzetközi kupameccset játszhatott. Akkor sem a Szőnyi úton, hanem a LEN-kupa nizzai csoportkörében szerepelt a Gerendás György vezette vasutas csapat. A tavalyi nagyszerű bajnoki szereplésnek (5. helynek) köszönhetően idén ismét jogot szereztünk a nemzetközi megmérettetésre. S mi ezzel a lehetőséggel élni is tudtunk, mert az Euro-kupa kassai és zágrábi csoportköréből is továbbjutottunk. Így megnyílt a lehetőség, hogy a kupa Final Four-ba való jutásáért is játszhassunk. A negyeddöntőben az az SM Verona volt az ellenfelünk, amely csapat a Bajnokok Ligájából érkezett, ahol az Egert és az OSC-t is legyőzte, illetve, amely együttessel a nyári nápolyi felkészülési tornán Märcz Tamásék is találkoztak. Ez azonban egy másik meccs volt. Egyrészt a tét, másrészt a körítés miatt. A Szőnyi úti lelátót például megtöltötték a nézők, akik parázs hangulatot teremtettek.

A mérkőzés pedig azt hozta, amire számítani lehetett: a Verona rutinosan kézben tartotta a találkozót, a BVSC pedig még többgólos hátrányban is lelkesen kapaszkodott az ellenfelébe. Ennek pedig egy látványos, gólgazdag és a végén szoros meccs lett az eredménye. A 13-14-es végeredmény a szakvezetőnk szerint két dolgot jelez: a támadásban jók voltunk, hisz világsztároknak – például egy montenegrói válogatott kapusnak – sikerült 13 gólt dobni. Ugyanakkor védekezésben figyelmetlenek voltunk, a 14 kapott gól annak ellenére is sok volt, hogy szinte minden kipattanó lövés az „olaszoknak” kedvezett. A két tréner, Marco Baldinetti és Märcz Tamás is nagy csatára számít majd a december 10-i visszavágón, és abban is egyet értettek, hogy a Szőnyi úti mérkőzés minden tekintetben, játékban, szurkolásban és szervezésben is a vízilabda ünnepe volt.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz