Menü

Gólgazdag győzelem

2019. Július 25
1826
Gólgazdag győzelem

Labdarúgóink újabb értékes győzelmet arattak a felkészülés során. Ezúttal az NB III-as Rákosmente KSK együttesét sikerült felülmúlni 3-2-re. Vezetőedzőnk elégedett volt a látottakkal.

Az első negyed óra végén egy bal oldali szabadrúgást követően adódott csapatunk előtt lehetőség, de a Rákosmente védői tisztázni tudtak. Aztán a 20. percben ezúttal egy jobb oldali szabadrúgást követően már kihasználták a fiúk a kínálkozó alkalmat. A középre csavart labdát Bozsik fejelte a léc alá (1-0). Szűk tíz perccel később megduplázhattuk volna az előnyt, de a bő húsz méterről ellőtt labdát ezúttal szögletre mentette a vendégek kapusa. Az ivószünet után a Rákosmente kapott nagyobb lendületet és a 34. percben a balszélről szerzett találattal kiegyenlített (1-1). Pár perccel később a fordítás is meglehetett volna, de a labda ezúttal magasan a kapu fölé szállt. Az első játékrész végén még mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de több gólt már nem láthattunk.

A folytatásban Gabala Krisztián több poszton is változtatott és ennek hamar meglett az eredménye. Az 56. percben ismét egy pontrúgást követően voltunk eredményesek. Kovács maradt üresen a bal oldalon és a jobbról érkező beadást a kapu jobb alsó sarkába juttatta (2-1). Nem sok idő volt az örömre, hiszen négy perccel később egy kezezés miatt megítélt tizenegyessel újra egyenlítettek a vendégek (2-2). Az utolsó fél óra elején hármat is cserélt a Rákosmente és majdnem megfordította az eredményt, de Gábor ziccert hárított. Egy perccel később pedig Somodi bosszulta meg a kihagyott lehetőséget. Kelemen csúsztatott elé, és bár az első kísérlet még elakadt a kapusban, a kipattanót a hálóba gurította Somodi. A hajrában mi uraltuk a játékot, de az eredmény már nem változott, így jó játékkal sikerült megnyerni 3-2-re a Rákosmente elleni találkozót.

„Azt látom, hogy a fiúk vevők erre a nyílt védekezésre. Persze benne van, hogy gólokat kapunk, de nekünk a bajnokságban majd mindig eggyel többet kell lőnünk annak érdekében, hogy elérjük a célunkat, mint az ellenfél. Elégedett voltam a látottakkal, mert addig, amíg a Rákosmente a másfél hét múlva kezdődő bajnoki rajtra készül és friss játékosokkal érkezett, addig nekünk vasárnap fejeződött be a csúcsterhelésünk” – értékelt vezetőedzőnk.


BVSC-Zugló–Rákosmente KSK 3-2 (1-1)

Összeállítás: Gábor – Pálfalvi (Vaskó 45.), Balogh M., Kovács – Lázár, Szabó Á. – Somodi, Szűcs (Balázs 45.) – Tóth (Schrammel 45.), Kelemen – Bozsik (Sashegyi 45.)

Gólszerzőink: Bozsik (20.), Kovács (56.), Somodi (73.)

 

Csapatunk legközelebb jövő szerdán 19 óra 30 perctől a Magyar Kupa 1. fordulójában lép pályára a Lőrinci Kitartás SE vendégeként. A találkozót a Pénzügyőr SE Kőér utcai Sporttelepén rendezik.


Fotó: Babiczky Ákos

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz