Menü

Futballhangulat a stadionunkban

2017. Június 06
1786
Futballhangulat a stadionunkban

Mi kell egy jól futballdélutánhoz? Két jó csapat, sok néző, jó idő, kiváló hangulat és természetesen hazai győzelem.

Nos, mindez együtt volt június 3-án, amikor is a Budapest-bajnokság másodosztályának utolsó fordulójában felnőtt férfi focicsapatunk a nagy rivális TF SE-t fogadta. A találkozónak eredetileg a feljutásról kellett volna döntenie, de sajnos, az eredmények alakulása nem nekünk kedvezett, így az utolsó fordulóban egyetlen kérdés maradt, ki végez a harmadik – nem feljutást érő – helyen, a Szent Pál Akadémia vagy mi. A döntés nem a mi kezünkben volt, a rivális ugyanis az utolsó fordulóban a már kiesett Csillaghegy otthonában játszott, márpedig a Szent Pálnak a győzelem a bronzérmet jelentette. Csapatunk ennek ellenére mindent megtett a dobogóért.

Hazai pályán Bükszegi és Varga Peti góljaival 2-1-re verte a már feljutó TF SE-t. De a mérkőzésen nemcsak a játékosaink, hanem a szervezők is jól vizsgáztak. A lelátón közel százan biztatták a mieinket, a csapatokat utánpótláskorú gyerekeink vezették be a játéktérre, a kezdőrúgást pedig egy régi-régi játékosunk, Nagy Tibor (1964-65) végezte el, aki a lehetőséget a hetvenedik születésnapjára kapta a családjától.

Mivel a Szent Pál Akadémia hozta a kötelezőt – 5-0-ra nyert Csillaghegyen –, a csapatunk a győzelem ellenére a bajnoki tabella negyedik helyén végzett. Azonos pontszámmal, de eggyel kevesebb győzelemmel rendelkezett, mint a rivális. Furcsa bajnokság volt, mert a tőlünk levont négy pont ellenére is végig partiban voltunk a feljutásért folyó harcban. A játékosok most egy hónap pihenőt kapnak, majd július második felében megkezdődik a felkészülés a következő szezonra. Ahol természetesen mi más lehetne a célunk, mint ismét a feljutás.

Fotó: BVSC-Zugló Labdarúgó Utánpótlás Szakosztály

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz