Menü

Fontos három pontot szereztek női labdarúgóink az esőben

2021. November 30
269
Fontos három pontot szereztek női labdarúgóink az esőben

Fölényes győzelmet ünnepelhetett NB II-es női labdarúgó csapatunk. A BVSC a Nyugati csoport alsóházi rangadóján 7-0-ra verte a komoly átalakuláson áteső, a korábbi években veretes eredménysort felmutató, roppant mód megfiatalított Airnergy csapatát.

Nemcsak a Forma-1-ben léteznek esőmenő pilóták, de úgy tűnik a mostoha időjárás ösztönzőleg hatott ezen a vasárnapon a BVSC-s lányokra is. Továbbá a bizonyítási vágy is fűtötte a november végi hidegben a zuglói hölgyeket, hogy az eddig elvégzett munka a lőtt gólok számában is megmutatkozzon.

„Kicsit korábban meghirdettük az év végi hadjáratunkat, mint amit az elmúlt hetek eredményei mutattak, de nincs még vége a szezonnak és nagyon fontos volt, hogy amire már elég régóta várunk, az most játékban és gólokban is megmutatkozzon. Bízom benne, hogy ez a győzelem erőt ad a csapatnak a hátralévő három decemberi mérkőzéshez is” – mondta a vezetőedző Steer Ferenc.

Nem titkolt cél volt, hogy az elmúlt hetek gólképtelensége ellenére erőt tudjon mutatni a BVSC, amely ezúttal tulajdonképpen az első perctől az utolsóig irányt mutatott magának. A sérülés és eltiltás miatt hiányzó alapembereket pótolta a csapat és több kiváló egyéni teljesítmény is akadt a pályán. A teljesség igénye nélkül, a mesterhármasig jutó Molnár Rózsa, a távoli bombák nagymestere Truszka Laura, a középpályát tanárian mozgató Horváth Fruzsina, vagy a légtér úrnője Nagy Eszter is kiemelkedően teljesített. A legtöbbször azonban gólpasszaival, játékkedvével, és pimaszabbnál pimaszabb cseleivel Terdik Ivett ugrasztotta volna talpra a kitartó közönséget, de nem kellett, mert ők alapból is az esőben való ácsorgást választották. Azt, pedig megénekelni sem lehetett volna szebben a Tatai úti délutánban, ahogy a hazai győzelmet Truszka megkoronázta a lefújás előtt, miután több mint 30 méterről, ritkán látható szabadrúgásgólt ragasztott az ellenfél kapujának bal felső sarkába. A BVSC-be idén nyáron érkező játékosunk foglalta össze érzéseit.

„Harcosabb csapat vagyunk mi annál, mint amit az eredményeink mutatnak. Ebből kifolyólag a legnagyobb harcot sokszor magunkkal vívjuk, azzal ahogy az elmúlt hetekben alakultak a meccseink. Mi képtelenek voltunk betalálni, az első kapott gól pedig a kelleténél jobban megviselt bennünket. Holott amikor a legnehezebb helyzetben voltunk, a lelkek harcáról szóló meccset a Metis ellenit megnyertük.”

A találkozón kétszer is eredményes Truszi, úgy érzi az első gól, amit sikerült korán megszerezni megszabadította a béklyótól a csapatot. Igaz helyzetkihasználás terén van még miben fejlődni, hiszen háromszor is a kapufa mentette meg az ellenfelet a zuglói góloktól, továbbá ziccerek sora maradt kihasználatlanul.

„Fontos, hogy diktálni tudjuk a tempót, és ha adott esetben nagyobb fordulatszámon játszunk, mint az ellenfél, akkor ne essünk vissza arra a szintre, amit ők képviselnek. Feri is elmondta, cél az utolsó 4 meccsből legalább 10 pont megszerzése, nem lesz könnyű, de képesek vagyunk rá, az első három ebből megvan. Az tetszik a csapat mentalitásában, hogy megmaradt a munkába vetett hite, nem adtuk fel eddig se és küzdeni fogunk a továbbiakban is, ehhez a mostani siker, nagy lökést fog adni.”

Sok sikert kívánunk csapatunknak ezen az úton! Hajrá BVSC!

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz