Menü

Fiatal csapatunk helyt állt a Loki ellen

2020. Október 28
1201
Fiatal csapatunk helyt állt a Loki ellen

Felforgatott kerettel lépett pályára a BVSC, a szintén tartalékos Debrecen ellen a MOL Magyar Kupa 7. fordulójában. Fiatal együttesünk nem vallott szégyent és a hajráig csak egy góllal vezetett az NB II listavezetője, de végül 2-0-ra nyertek a vendégek.

Mintha az időjárás is tudta volna, hogy futballünnep van a Szőnyi úton szerda kora délután, ugyanis tavaszias időjárás fogadta a csapatokat a labdarúgó MOL Magyar Kupa 7. fordulójában. A nem a legjobb időpont ellenére szép számmal érkeztek szurkolók a hazai oldalon, de Debrecenből is többen elkísérték kedvenceiket.

Mindkét fél tartalékosan állt fel, bár a másodosztály listavezetőjénél a hétvégi nyíregyházi derbi kezdőcsapatából hatan ismét megkapták a bizalmat. A BVSC-nél öten kezdtek vasárnap is, a kimaradók helyett pedig ifi játékosaink bizonyíthattak. Nagy sajnálatukra a DVSC-vel nem utazott el Dzsudzsák Balázs a Szőnyi útra, pedig biztos nagy élmény lett volna a fiataloknak a válogatottsági társrekorder ellen játszani.

A találkozó, ahogy az várható volt, vendég mezőnyfölénnyel kezdődött, amely aztán az egész mérkőzésen állandóvá vált. A 13. percben Lakatos Benjámin lőhetett a 16-oson belülről, a labda pedig a felső lécről kipattant az üresen álló Szécsi Márk elé, aki közelről nem hibázott (0-1). Az első félóra végén Tischler Patrik egy bal oldali beadást követően két védő között fejelhetett, azonban a jobb kapufát találta el.

 

 

A második félidőben is a vendégek domináltak, azonban a BVSC fegyelmezetten védekezett és így sokáig nem sikerült áttörnie a Lokinak a hátsó alakzatot. Amikor mégis, akkor pedig Gábor Péter volt a helyén. A 71. percig kellett várni az első hazai helyzetre, ekkor Balogh Miklós veszélyeztetett közelről egy szöglet után.

A hajrában fokozódott a vendég nyomás. A 84. percben Tischler, majd Sármány Kristóf fejelt mellé. Utóbbi aztán a rendes játékidő utolsó percében kihasználta, hogy kicsit jobban kinyílt csapatunk és jó ütemben kilépve értékesítette a ziccert (0-2). A Debrecen megérdemelten jutott a legjobb 32 csapat közé a MOL Magyar Kupában, de a BVSC fiatal játékosai bizonyították, hogy utánpótlásunk előtt is szép jövő állhat!

 

 

„Igazán könnyű helyzetben voltunk, mert veszítenivalónk nem volt. Megtaláltunk több olyan fiatal játékost, akik ezt a teljesítményt ki tudták vinni a pályára. Erre pedig büszkék lehetnek nagyon. Azt gondolom, hogy a mai meccsből nem csak az ifi játékosaink profitálhatnak, hanem a BVSC egész utánpótlása” – értékelt a lefújást követően Gabala Krisztián vezetőedzőnk.

Vasárnap már ismét NB III-as bajnoki vár a mieinkre. A csapat Cegléden lép pályára 13 óra 30 perctől.

Hajrá BVSC!

 

MOL Magyar Kupa, 7. forduló

BVSC-DVSC 0-2 (0-1)

BVSC: Gábor – Érsek, Komódi, Bócz (Balázs 46.), Nagy (Ladányi 54.)., Murai (Kécza 91.), Ambrus (Somodi 46.), Sándor, Balogh M., Kuszkó, Fisli (Pálinkás 91.)

DVSC: Gróf – Szatmári, Pávkovics, Ferenczi, Sárosi (Bódi 79.), Pintér, Lakatos, Tischler, Bévárdi (Sármány 73.), Baráth, Szécsi

Gólszerzők: Szécsi (13.), Sármány (90.)

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz