Menü

Fiatal csapattal is továbbjutottunk a kupában

2020. Február 16
1929
Fiatal csapattal is továbbjutottunk a kupában

Többségében fiatal játékosokkal állt ki a BVSC-Zugló az Ikarus BSE ellen a Budapest Kupa harmadik fordulójában. Labdarúgóink az 1-1-es rendes játékidőt követően büntetőkkel jutottak be a negyeddöntőbe.

Szombaton délután az Ikarus pályán játszott csapatunk a Budapest Kupa harmadik fordulójában az Ikarus BSE ellen. Csapatunk összeállítása meglepő volt, hiszen javarészt az utánpótlásban játszó labdarúgóink léptek pályára, akik többségükben először játszottak a felnőtteknél. A rutint négy játékosunk képviselte. A 2017-2018-as idény két gólvágója, Bozsik Viktor és Szűcs László – ők ősszel kevés játéklehetőséghez jutottak –, a télen Érdről igazolt Pintér Nikolász, valamint a védelmünk oszlopos tagja Kovács Gábor, aki egyben az U18-as csapat edzője is.

A mérkőzés elején egy gyors akcióból az Ikarus szerezte meg a vezetést, korábbi játékosunk, Oláh Zoltán emelte át a labdát kapusunk fölött (0-1). A hátrány megfogta csapatunkat, bár többet mentek előre a fiúk, a kapura veszélyes helyzetekre várni kellett. Aztán a 17. percben Boros Milánnak sikerült a vendégkapus elől megszereznie a labdát, de a lövése épphogy elkerülte a bal felső sarkot. Az első játékrész legnagyobb lehetősége a 33. percben adódott a mieink előtt. Pintér Nikolász jobb oldali szögletét Bozsik Viktor fejelte kapura, azonban a kapufa belső oldaláról kipattant a labda.

 

 

A második félidőben megint az Ikarus kezdett jobban, Oláh vihette kapura a labdát, azonban fiatal védőnk, Érsek Richárd hátulról szerelni tudta. Később azonban a mieink vették át az irányítást. Az 55. percben Pintér beadását Kató Dominik lőtte közelről, centikkel a jobb kapufa mellé. Az 59. percben éppen őt buktatták a jobb szélen. Pintér szabadrúgását Kovács Gábor a kapu torkából fölé bombázta. Két perccel később ismét Katóval szemben szabálytalankodtak. Jó szögből, 17 méterről végezhetett el szabadrúgást Pintér, de lövését a hazaiak kapusa hárította.

A 65. percben a 16-oson betörő Borost buktatták, a játékvezető jogosan büntetőt ítélt, melyet Bozsik magabiztosan értékesített (1-1). Nem sokkal később akár a vezetést is megszerezhettük volna. Bal oldali szögletrúgás után Pintér adta be a labdát, az ötös vonalán üresen maradt Kanyó Martin azonban a rövid sarok mellé fejelte azt. A 76. percben Szűcs László lövésébe a 16-oson belül kézzel ért bele egy hazai védő, a játékvezető viszont tovább engedte a játékot.

A hajrát megnyomták a zuglói fiúk, érezni lehetett, hogy a mieink még a rendes játékidőben el akarják dönteni a mérkőzést, ám újabb gól már nem született. Így az őszi bajnokihoz hasonlóan ismét döntetlennel zárult a BVSC vendégjátéka az Ikarus ellen, igaz, akkor a 2-2, a végeredményt is jelentette.

Ezúttal viszont valamelyik együttesnek nyernie kellett, így a továbbjutás büntetőpárbajban dőlt el. Az Ikarus csapata kezdett. Tőlük a mi utánpótlásunkból átigazolt Szél Benedek hibázott, mert a kapufát találta el. A mieink közül sorban Kovács, Szűcs, Boros és Pintér is belőtte a 11-est. Utolsó rúgónk, az egyenlítő gólunkat 11-esből megszerző Bozsik Viktor volt, aki a 11-es mezszámban lépett pályára, és egy újabb értékesített büntetővel továbbjuttathatta együttesünket. Rutinos játékosunk bírta a nyomást, így a Budapest Kupában a BVSC-Zugló csapata jutott a legjobb 8 közé!

Szép volt fiúk! Hajrá BVSC!

 

 

Budapest Kupa, 3. forduló:

Ikarus BSE–BVSC-Zugló 1-1 – büntetőkkel: 4-5

Összeállítás: Hollókőy – Érsek, Szűcs, Szegedi (Demők 72.), Boros, Sagáth, Bozsik, Németh (Kanyó 61.), Kató (Ambrus 83.), Kovács, Pintér

Gólszerzők: Oláh 4. ill. Bozsik 66.

 

Fotók: Babiczky Ákos

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz