Menü

Felemás bemutatkozás a vízilabdatornán

2021. Július 26
279
Felemás bemutatkozás a vízilabdatornán

Lejátszotta mindkét vízilabda-válogatottunk az első mérkőzését a tokiói olimpia vízilabdatornáján. A férfiak egy góllal kikaptak Görögországtól, míg a nők szinte végig vezetve döntetlennel zártak az Orosz csapattal.

A férfi vízilabdázókra vasárnap rögtön rangadó várt, hiszen Märcz Tamás tanítványai a görögökkel találkoztak az 1. fordulóban. Nagy örömünkre ott volta a keretben és később a vízben is Pásztor Mátyás, így 17 év után játszhatott férfi játékosunk olimpián. Jól indult a találkozó, hiszen az első negyedet 3-2-es előnnyel zártuk. A félidőben 6-6 volt az állás, de már 5-2-re is vezettünk. Azonban sok helyzet kimaradt és ezek megbosszulták magukat, a görögök pedig 10-9-re megnyerték az összecsapást. Folytatás kedden a házigazdák ellen!

„Az előnyöket a görögök jobban fejezték be, mi viszont kapkodtunk fórban, ez volt a különbség. Plusz háromnál volt egy kis lélektani előnyünk, ha ott egy kicsit megfogjuk őket, akkor talán nem adunk esélyt utána a görögöknek. Így alakult, visszahozták a meccset. Nagyon sok előny-hátrány volt mindkét oldalon, ha ez lesz a bíráskodás, akkor ezt kell megszokni, és alkalmazkodni hozzá. Nagyon furcsa ez a COVID-olimpia, nincs néző, próbáltuk megszokni ezt a helyzetet, az otthoni bajnokságban is sokáig nézők nélkül játszottunk. De erre senki sincs felkészülve egy ilyen tornán, most meg kell szoknunk, mert ha nem így lesz, rossz szájízzel utazhatunk haza. De megszokjuk, messze még a vége” – nyilatkozta játékosunk a szövetség honlapjának első olimpiai meccse után.

 

 

A nőkre hétfőn szintén nem várt könnyű feladat. Bíró Attila együttese a szombati első fordulóban még szabadnapos volt, ma viszont az Orosz csapat ellen szálltak vízbe a lányok. Bár riválisunk góljával indult a találkozó, az első nyolc perc végére sikerült megfordítani az állást Leimeter Dóra ötméteresével. Aztán már 7-3 is volt az állás, végül 7-4-re vezettünk a félidőben! Ezt követően viszont megkezdte a felzárkózást ellenfelünk és bár Leimeter akcióból is betalált 8-7-re csökkent az előnyünk. A zárófelvonásban Gyöngyössy Anikó is fontos gólt szerzett és sokáig úgy tűnt, meglesz a győzelem, azonban az utolsó percben a véleményes játékvezetői döntésekből nem jöttünk ki jól, az oroszok viszont értékesítették a fórt, így 10-10-es döntetlennel zárult az összecsapás.

„Ezt a meccset mi veszítettük el, hiszen nagyon sokáig uraltuk a mérkőzést. A fordulást követően megfogott minket a védekezésük, nem nagyon tudtunk rá mit lépni. De azt gondolom, hogy csüggedni emiatt nem szabad, mert rajtunk múlt a győzelem és így is szereztünk egy pontot. Azt pedig meglátjuk, hogy ez a későbbiekben mennyire lesz elég” – mondta Leimeter a mérkőzés után a M4 Sport stábjának.

További sok sikert kívánunk játékosainknak! Hajrá, magyarok!

 

Fotók: MVLSZ; MTI / Kovács Tamás

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz