Menü

Ezüstérem az országos bajnokságon

2016. Április 05
1686
Ezüstérem az országos bajnokságon

Április 2-3-án ismét Mogyoródon rendezték a karate magyar bajnokságot. Az esemény egyik különlegessége volt, hogy most először bemutató versenyszámként – a fogyatékkal élők által gyakorolt - Integrált Karate versenyszámokat is megrendezték. A legrangosabb magyar karate viadalon mintegy hatszázan indultak, rajtuk kívül pedig 38 parakaratést is megtekinthettek a csarnokban igazi versenyhangulatot varázsoló szurkolótáborok.
Dr. Mészáros János, az MKSZ elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke szerint nagy esély van arra, hogy idén augusztusban a NOB illetékesei rábólintsanak arra a régi vágyra, hogy a karate ott lehessen - a 2020-as - olimpián. A magyar szövetség mindenképpen szeretne majd versenyzőt kvalifikálni Tokióba, aminek alapja lehet, hogy az elmúlt években a hazai karate számos komoly sikert tudott már felmutatni. A 2013-as felnőtt karate Európa-bajnokság megrendezése nemzetközileg is tetszést aratott, fiataljaink 11 éremmel jöttek haza a két évvel ezelőtti korosztályos Eb-ről, míg az itthoni sportéletben a karate egyebek mellett bekerült a "A Sport Legyen a Tied!" programba, és a nagy múltú hazai sportegyesületek is felfigyeltek a sportágra, így egyre több helyen alakult már meg a karateszakosztály.
Ilyen karateszakosztályt a BVSC-Zugló is működtet, és ennek a műhelynek igencsak nagy lökést jelentett, amikor a Fighter SE-vel fuzionált. Azóta ugyanis garantáltak a jó eredmények a hazai és a nemzetközi versenyeken. A BVSC-Fighter – Zugló versenyzői az április eleji országos bajnokságon is bizonyították erejüket, az MTK-Dynamic mögött ugyanis az érem- és a ponttáblázaton is az előkelő második helyen végeztek a versenyzőink. A karate országos bajnokságok sajátossága, hogy az újonc korosztálytól a felnőttig mindenki tatamira lép. A klubunk versenyzői összesítésben 6 arany-, 4 ezüst- és 3 bronzérmet szereztek, viszont az érmeik többségét – 4 aranyat, 3 ezüstöt és 2 bronzot - a legerősebb korosztályban, a felnőttek mezőnyében gyűjtötték.
A legszínvonalasabb mérkőzések a felnőtt férfiak 67 kg-os súlycsoportban zajlottak, ahol végül a bakui Európa Játékokat is megjárt újpesti Tadissi Martial lett az első a korábbi korosztályos világbajnokunk Szegedi Döme és a 2015-ös U21-es vb-n harmadik MTK-s Tamás Ferdinánd előtt.

Ők voltak az érmeseink: Bartha Nikola, Bilisics Bálint, Hőning Ádám Buda, Hőning Alexander Buda, Kapdebó Lóránd és Kissimon Réka aranyérmes, Czabajszki Evelin, György Dániel, Szegedi Döme és az 1-es számú felnőtt férficsapat ezüstérmes, míg Hőning Dávid Buda, Hőning Gavrilo Buda és a 2-es számú felnőtt férficsapat bronzérmes lett.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz