Menü

Ez történt októberben

2019. December 29
1199
Ez történt októberben

Az év végéhez közeledve érdemes kicsit visszatekinteni a BVSC elmúlt tizenkét hónapjára. Úszóink a budapesti világkupán szereztek érmeket októberben, míg Béres Botond csupán egy hajszállal maradt le a dobogóról a junior-világbajnokságon.

Két érem és rengeteg értékes helyezés sportolóink mérlege az úszók világkupa-sorozatának budapesti állomásán. A Duna Arénában rendezett viadalon Burián Katalin 200 m háton, Németh Nándor pedig a 4x100 méter mix gyorsváltóval nyert aranyérmet. A világkupa előtt sztárvendég látogatott úszó szakosztályunkhoz. A hollandok háromszoros olimpiai bajnoka, Ranomi Kromowidjojo tartott edzést utánpótlásunknak.

Fantasztikusan szerepelt Béres Botond a Chilében rendezett junior karate-világbajnokságon. Sportolónk a -61 kilogrammos súlycsoportban egészen az elődöntőig menetelt és végül az ötödik helyen zárta élete első világversenyét.

Győzelemmel debütált az NB II-ben felnőtt női röplabdacsapatunk! A lányok az első fordulóban a Hercules SE vendégeként diadalmaskodtak 3-0-ra. Majd ezt követően a hazai bemutatkozás is jól sikerült, hiszen a Miskolci VSC ellen 3-1-re nyertek Daróczi Gergely tanítványai.

Októberben folytatódott az a tendencia, hogy klubunk hosszútávú szerződést köt az utánpótlásból kiöregedő sportolóinkkal. Ezúttal Andrásfi Tiborral született megegyezés, amely 2024-ig szól. Fiatal párbajtőrözőnk idén berobbant a felnőtt mezőnybe a budapesti Grand Prix-n szerzett bronzérmével és az Európa-bajnokságon elért 7. helyével. Októberben a páston is szép sikert ért el azzal, hogy a nyári világbajnokságon aranyérmes Siklósi Gergelyt is legyőzte a felnőtt Magyar Kupa fordulón.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz