Ez történt novemberben

Ez történt novemberben

Az év végéhez közeledve érdemes kicsit visszatekinteni a BVSC elmúlt tizenkét hónapjára. Novemberben női vízilabdázóink továbbjutottak az Euroliga első köréből, míg birkózóink csapatbajnoki aranynak örülhettek, de vívóink is szép sikereket értek el.

Fiatal női vízilabda csapatunk két-két győzelemmel és vereséggel továbbjutott az Euroliga első selejtezőköréből. Petrovics Mátyás tanítványai a Kassát és a házigazda Spandau-t is felülmúlták Berlinben, míg a spanyol Mediterrani ellen csak a hajrában vesztették el a meccset.

Sűrű, de sikeres hónapot zártak novemberben is vívóink. Kezdésként egészen a döntőig menetelt Szűcs Luca a szezon első junior világkupa állomásán Szocsiban. Kardozónkat a fináléban a házigazdák vívója állította meg, de Szűcs így is egy értékes ezüstérmet szerzett, ráadásul a hónap végén felnőtt vk-n is bemutatkozhatott tehetségünk. Laupheimben hasonló sikert ért el Borsody Emma, ő a női párbajtőrözők junior-világkupáján lett ezüstérmes.

A felnőttek számára az olimpiai kvalifikáció szempontjából a csapatversenyek különösen is fontosak voltak a világkupákon. Pusztai Lizáék Orleans-ban a negyedik helyen zártak, míg Andrásfi Tibor előbb egyéniben a 8. lett Bernben, majd a csapattal a 9. pozícióban végeztek.

Hatalmas bravúrt értek el birkózóink azzal, hogy 2008 után ismét csapatbajnoki aranyérmet szereztek. A fiúk az összesített technikai pontokkal, 44-35-re győzték le a Vasast az NB I fináléjában.

Parkosítás után újabb megújuló beruházás kezdődött a BVSC-Zugló sporttelepén.  Egy új, mélyfúrású kúttal tenné még fenntarthatóbbá, hatékonyabbá és nem utolsósorban, környezettudatosabbá a telephely több létesítményének az üzemeltetését egyesületünk. A geotermikus kút előkészítése jó ütemben halad.

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay