Menü

Ez történt márciusban

2019. December 22
1090
Ez történt márciusban

Az év végéhez közeledve érdemes kicsit visszatekinteni sportolóink elmúlt tizenkét hónapjára. Márciusban Andrásfi Tibor Grand Prix bronzéremmel robbant be a felnőtt mezőnybe, de több sportolónk is szépen csillogó érmeket szerzett a hónap folyamán.

Andrásfi Tibor a korosztályos világversenyeken már bizonyította, hogy tehetséges párbajtőröző, de a felnőttek között a márciusi budapesti Grand Prix-n mutatkozhatott be a nemzetközi mezőnyben. Ha pedig lehetőséget kapott, ő élt is vele. Legjobb magyarként, bronzéremmel zárta a versenyt a 317 fős gigamezőnyben! Csupán japán riválisától kapott ki az elődöntőben.

Női vívóink is szép sikereket értek el a páston. Pusztai Liza folytatta remek szériáját és legyen szó junior vagy felnőtt versenyről, ő rendre ott volt a legjobbak között. Ezúttal az athéni felnőtt világkupán szerzett bronzérmet. Olaszországban, a kerekesszékes vívók vk-ján Veres Amarilla csak a paralimpiai ezüstérmes kínai Biantól kapott ki, így ezüstérmet szerzett sportolónk.

Sporttörténelmi sikerként könyvelhetjük el, hogy kerékpár szakosztályunk több mint hatvanéves fennállása legjobb eredményét elérve két versenyzővel képviseltette magát a lengyelországi Pruszkówban rendezett pályakerékpáros világbajnokságon. A két versenyző közül ezúttal a vb-újonc Filutás Viktor volt az eredményesebb, aki a 40 kilométeres pontversenyben a 20. lett. Lovassy Krisztián scratchben a 22., omniumban pedig a 23. helyen zárt az erős mezőnyben.

Női vízilabda-válogatottunk hatalmas küzdelemben bronzérmes lett az Európa-kupában. Tóth Eszter, Gyöngyössy Anikó, Máté Zsuzsanna és Illés Anna révén négy játékosunk is szerepet kapott a csapatban. A bronzéremért a házigazda olaszokat sikerült legyőzniük a lányoknak 13-11-re.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz