Menü

Ez történt májusban

2019. December 24
1225
Ez történt májusban

Az év végéhez közeledve érdemes kicsit visszatekinteni sportolóink elmúlt tizenkét hónapjára. Májusban vízilabdázóink és utánpótlás kézilabdázóink is remek eredményekkel zárták a bajnokságot. A páston pedig vívóink ezúttal is kitettek magukért.

Női vízilabdázóink számára nem kezdődött jól a bronzéremért zajló párharc a Ferencváros ellen az OB I-ben. Az első találkozón hazai pályán vereséget szenvedtünk a zöld-fehérektől, a másodikon viszont a mieink nyertek. A mindent eldöntő harmadik összecsapáson aztán Petrovics Mátyás tanítványai diadalmaskodtak 9-7-re, így a BVSC-é lett a bajnoki bronzérem.

A férfi vízilabda együttes számára is a harmadik meccs döntött az 5. helyről. Bár ezúttal a Miskolc örülhetett, Szűcs Levente együttese így is dicséretet érdemel, mert az idei bajnokságban is mi lettünk a legjobb gárda a csak magyar játékosokat foglalkoztató együttesek között. Ha ez nem is ért most nemzetközi kupaszereplést, a magyar vízilabdázás szempontjából mindenképpen kiemelkedő eredménynek számít.

Legfiatalabb szakosztályunk, a kézilabda is megkezdte a felzárkózást. Az országos ifjúsági bajnokságban érdekelt fiúcsapatunk sporttörténelmet írt és a kézilabdázók első bajnoki címét szerezte az együttes. A serdülő lányok is kitettek magukért, ők az előkelő harmadik helyen zárták a szezont.

A páston a korábbi hónapokhoz hasonlóan ismét remek sikereket értek el sportolóink. Veres Amarilla a Sao Pauloban rendezett kerekesszékes vívó világkupán szerzett két érmet. Előbb a párbajtőrözők versenyében honfitársát, Krajnyák Zsuzsannát győzte le, majd a kardozók között lett bronzérmes. Pusztai Liza is dobogóra állhatott világkupán. Fiatal tehetségünk Moszkvában nyitotta harmadik hellyel élete első olimpiai kvalifikációs időszakát.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz