Menü

Ez történt júniusban

2019. December 25
1145
Ez történt júniusban

Az év végéhez közeledve érdemes kicsit visszatekinteni a BVSC elmúlt tizenkét hónapjára. Európa-bajnoki cím, Extraliga-győzelem, Eb-ezüst és Tour de Hongrie szakaszsiker. Parádés hónapot zártak sportolóink júniusban is.

Remek győzelemmel indult a hónap. Férfi asztaliteniszezőink a címvédő és házigazda Celldömölköt, majd az alapszakasz első Pécset is legyőzve megnyerték az Extraliga Final Fourt, ezzel bajnok lett a csapat. Így szakosztályunknak a serdülők és ifjúságiak után a felnőtt korosztályban is összejött a bajnoki cím.

Pár nappal később Takács István szállította az újabb BVSC-s aranyérmet. Tehetségünk a pontevedrai junior Európa-bajnokságon technikai tussal győzte le ukrán ellenfelét a kötöttfogású 82 kilogrammosok fináléjában!

Lovassy Krisztián elsőként zárta a Tour de Hongrie 3. szakaszának első felét. Klubunk sportolója így Szalontay Sándor 2016-os Prológ sikere után az első hazai szakaszgyőztes lett a magyar kerékpáros körversenyen.

Pusztai Liza előbb a 2024-es olimpiáig tartó szerződést kötött klubunkkal, majd a düsseldorfi Európa-bajnokságon máris szép sikert ért el a női kardcsapattal. A kontinensviadal fontos verseny volt az olimpiai kvalifikáció szempontjából. Lizáék remekül szerepeltek, hiszen ezüstérmet nyertek. Egyéniben Andrásfi Tibor első Eb-jén egészen a negyeddöntőig menetelt, így teljesítményével a legjobb magyarként a 7. helyen zárt a férfi párbajtőrözők között.

Sajnos a sikerek mellett gyászolt is vívó szakosztályunk. Életének 73. évében, hosszan tartó betegséget követően elhunyt Nedeczky György. Klubunk korábbi mesteredzője versenyzőként és mesterként hat évtizedig szolgálta a vívást és a BVSC-t.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz