Menü

Ez történt júliusban

2019. December 26
1112
Ez történt júliusban

Az év végéhez közeledve érdemes kicsit visszatekinteni klubunk elmúlt tizenkét hónapjára. A nyár közepe sem múlt el BVSC-s sikerek nélkül. Veres Amarilla aranyérmet szerzett a világkupán, női vízilabdázóink pedig az universiadén nyertek.

Remekül alakult a kerekesszékes vívók világkupa-sorozatának varsói állomása Veres Amarilla számára. Sportolónk egészen a döntőig menetelt, ahol legyőzte kínai riválisát, így övé lett az aranyérem női kardban. Ezzel az újabb sikerrel Amarilla nagyon jó pozícióban áll a paralimpiai kvalifikációban.

A 30. nyári universiadén története első aranyérmét szerezte meg a magyar női vízilabda-válogatott. A BVSC-ből négy játékos (Farkas Tamara, Hertzka Orsolya, Kuna Szonja, Máté Zsuzsanna) is tagja volt a győztes együttesnek. A férfiak is szép sikert értek el, hiszen Szakonyi Dániellel és Várnai Kristóffal a soraiban bronzérmet nyert a csapat.

Sérülés miatti visszalépés után jutott döntőbe Bernek Péter a kvangdzsui vizes világbajnokságon 400 méter vegyesen. Úszónk kihasználta az adódó lehetőséget és nagyszerűen versenyezve ötödik lett, ezzel a BVSC-s csapat legjobb eredményét érte el sportolónk. A többiek is értékes helyezésekkel és olimpiai szintidőkkel zárták a vb-t.

Női kardcsapatunk az olimpiai kvalifikáció szempontjából nagy rivális Ukrajnát legyőzve, az ötödik helyen zárta a budapesti vívó-világbajnokságot. Pusztai Liza ezúttal is sokat hozzátett a válogatott sikeréhez, aki korábban a lengyelek ellen csodaszámba menő fordítást mutatott be.

Sajnos júliusban is távozott egy családtagunk. Életének 71. évében elhunyt Olajos Gábor, az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Fellebbviteli Bizottságának tagja és a BVSC-Zugló több korosztályában is játszó labdarúgója.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz