Menü

Ez történt februárban

2020. December 21
660
Ez történt februárban

Februárban egyéni sportolóink szállították a sikereket. A vívók érmekkel zárták a kadet Európa-bajnokságot, de asztaliteniszezőink és karatésaink is jól szerepeltek a nemzetközi versenyeken. Szomorú hír volt azonban, hogy elveszítettük Székely Évát.

A hagyományokhoz híven ezúttal is jól szerepeltek vívóink a kadet Európa-bajnokságon. A horvátországi Porecben rendezett kontinensviadalon Ondrik Konrád a férfi kardozók között szerzett bronzérmet. Az egyéniben nyolcaddöntőig jutó Kó Benedek pedig a férfi párbajtőr-válogatottal gyűjtött be egy harmadik helyet.

Karatésaink a 40. Szlovákia Grand Prix-n negyvenen vettek részt és szép eredményeket értek el. Több korosztályban is éremmel térhettek haza sportolóink. A felnőtteknél György Dániel ezüst-, míg Kapdebo Botond bronzérmet szerzett. Nagy Bernadett pedig megnyerte a +54 kg-osok versenyét kadetben!

BVSC-s éremnek is örülhettünk a jubileumi, XXV. Molnár János Emlékversenyen, amelyre 18 országból 218 versenyző érkezett. Asztaliteniszezőink közül Cseri Ádám zárt a legjobban, ő harmadik lett.

Fontos változás történt női kézilabdázóink életében, hiszen Balog Beáta vezetőedzőnk abbahagyta profi pályafutását, így februártól játékos-edzőként számíthatott rá a csapat. Ő beszélt a váltás okairól!

Sajnos ez a hónap sem telt el korábbi sportolónk elvesztése nélkül. Kilencvenkét éves korában ugyanis elhunyt Székely Éva olimpiai bajnok úszó. A Nemzet Sportolójától, egy nagyon fontos dolgot megtanult a sportvilág: „Sírni csak a győztesnek szabad!”, ezúttal viszont mi sirattuk Őt.

 

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz