Menü

Ez történt áprilisban

2019. December 23
1289
Ez történt áprilisban

Az év végéhez közeledve érdemes kicsit visszatekinteni sportolóink elmúlt tizenkét hónapjára. Áprilisban úszóink az Országos Bajnokságról, vívóink pedig a korosztályos világbajnokságról szállították az érmeket, labdarúgóink pedig kiharcolták a feljutást.

Kiemelkedően szerepeltek sportolóink a Debrecenben rendezett CXXI. Úszó Országos Bajnokságon. Összességében 10 arany-, 8 ezüst-, és 6 bronzéremmel zártunk az éremtáblázaton. Mindezt több pontszerző helyezéssel egészítették ki úszóink, ezzel fölényes győzelmet aratott klubunk a csapatok közti pontversenyben. Ráadásul hatan is teljesítették a világbajnoki szintidőt a nyári világversenyre.

Történelmet írt Szűcs Luca a lengyelországi Torunban rendezett kadet vívó-világbajnokságon. Egy évvel korábban a szintén BVSC-s Pusztai Liza nyert ebben a korosztályban, márpedig nem sok klub mondhatja el magáról, hogy két egymást követő évben egyaránt az ő kardozója szerzi a vb-aranyat egy korosztályban. Liza ezúttal a junior csapatversenyt nyerte meg a vb-n, amelyben Bérczy Dorottya is helyet kapott, míg a junior párbajtőr-válogatottal Andrásfi Tibor is a dobogó tetejére állhatott fel.

András Csaba mindössze 16 évesen bemutatkozhatott a felnőtt asztalitenisz-világbajnokságon. Ráadásul az áprilisi világversenyt Budapesten rendezték, így számára duplán is különleges volt ez a bemutatkozás. Csaba cseppet sem illetődött meg. Egyéniben egy-egy győzelemmel és vereséggel búcsúzott, míg párosban Juhász Patrik oldalán egy svájci és egy malájt kettőst múlt felül, így feljutottak a főtáblára. Itt a 2013-as világbajnok tajvani páros már nagy falatnak bizonyult, de így is hatalmas ajándék volt tehetségünknek a vb-szereplés.

Felnőtt labdarúgóink tudatos építkezésének már áprilisban meglett az eredménye. Hat fordulóval a BLSZ II. osztályának zárása előtt a Közterület SK elleni 2-0-s sikerrel eldőlt, hogy a BVSC-Zugló nyeri az idei bajnokságot, így Gabala Krisztián együttese a következő szezont már egy osztállyal fentebb kezdheti.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz