Menü

Értékes ötödik hely a világbajnokságon

2019. Július 23
1310
Értékes ötödik hely a világbajnokságon

Női kardcsapatunk az olimpiai kvalifikáció szempontjából nagy rivális Ukrajnát legyőzve, az ötödik helyen zárta a budapesti vívó-világbajnokságot. Pusztai Liza ezúttal is sokat hozzátett a válogatott sikeréhez.

A lengyelek elleni csodával felérő fordítást követően az olaszok elleni negyeddöntőben még ennél is nagyobb bravúrra lett volna szüksége női kardozóinknak a budapesti világbajnokságon. A világranglista 3. helyén álló riválisunk ugyanis már 40:28-ra vezetett, amikor Pusztai Liza befejező emberként pástra lépett. Sportolónk a hétfői naphoz hasonlóan ezúttal is elkapta a fonalat, azonban a 14:5-ös asszó ezúttal nem volt elég a fordításhoz, így 45:38-cal az olaszok jutottak a négy közé.

Csapatunk számára viszont még nem ért ezzel véget a vb, hiszen az olimpiai kvalifikáció miatt minden helyezés számít majd a végelszámolásnál. A lányok ennek megfelelően a végsőkig harcoltak. Kellett is a kitartás, hiszen az 5-8. helyért vívott asszóban Kína már 11 tussal is vezetett. Ezúttal Márton Anna mutatott be egy 12:4-es sorozatot, így 40:39-es előnyről adta át a stafétát Lizának. Sportolónk pedig 45:41-gyel lezárta az ázsiaiak elleni mérkőzést.

Az 5. helyért az az Ukrajna következett, amelyet hatalmas izgalmak közepette az Európa-bajnokság negyeddöntőjében sikerült legyőzni. Már-már megszokott módon nem a mieink számára indult jobban a mérkőzés. 25:18-as hátránynál viszont jött Liza és 30:27-re fordított Komascsuk ellen. Ráadásul Márton és Katona Renáta is hozzátett az előnyhöz, így ezúttal 40:34-es magyar vezetésnél lépett pástra Pusztai. Az ellenfél a többszörös világ- és Európa-bajnok Olga Harlan volt, aki egyébként egyéniben aranyérmes lett Budapesten. Bár a rivális két találatra felzárkózott, Liza nem engedte ki a kezéből a győzelmet. Így a mieink nyertek 45:40-re és ezzel az olimpiai kvalifikáció zárásakor még sokat érő 5. helyen zárták a világbajnokságot.

Gratulálunk a csapatnak!

 

Fotó: MTI / Czagány Balázs

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz