Menü

Érmes folytatás Tokió után

2021. November 02
134
Érmes folytatás Tokió után

Az olimpiát követően megkezdődött a szezon a felnőtt kardozók számára is. Pusztai Liza rögtön egy ezüstérmet szerzett, de a párbajtőrözők korosztályos versenyén is születettek BVSC-s érmek.

Ahogy beszámoltunk róla, jól halad Márton Anna felépülése szeptemberi térdműtétje után. Azonban az olimpiai negyedik helyezett kardozó visszatérésére még várni kell több hónapot. A felnőtt kardozók viszont a nyári ötkarikás játékok után először léptek pástra versenyen. Az UTE vívóteremben rendezett Magyar Kupán ott volt a mezőnyben a tokiói induló Pusztai Liza és a tartalék Szűcs Luca is. Utóbbi a negyeddöntőig jutott és végül a nyolcadik lett, míg előbbi csupán a fináléban kapott ki a szintén olimpikon Katona Renátától, így ezüstéremmel kezdte a szezont.

A párbajtőrözőknek a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendeztek Magyar Kupa állomást kadet és junior korosztályban. A népes mezőnyben a fiatalabbaknál három BVSC-s is bejutott a legjobb nyolc közé. Ott végül Kó Ágoston a harmadik, Kánvási Emil az ötödik, Börcsök Koppány pedig a hatodik lett.

A junioroknál is bejutott két sportolónk a negyeddöntőbe. Bár az éremszerzés végül nem sikerült, de Osman-Touson Maruán hatodik és Kó Benedek nyolcadik helye is jó eredmény.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

 

Fotó: hunfencing.hu

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz