Menü

Érmeket hoznának a birkózók az országos bajnokságokról

2021. Január 20
667
Érmeket hoznának a birkózók az országos bajnokságokról

A tervek szerint hamarosan újra beindulnak a versenyek utánpótlás birkózóink számára, míg a felnőttekre olimpiai kvalifikációs viadal várhat márciusban. Szakosztályvezetőnkkel, Illés Gergellyel beszélgettünk a szezonnal kapcsolatos várakozásairól.

Birkózóink életét sem könnyítette meg a koronavírus-járvány, de a tavaly tavaszi rövid leállást követően, a körülményekhez folyamatosan alkalmazkodtak a szakosztálynál. Elsőként az otthoni edzésekkel, majd szépen lassan a közös tréningekkel is folytatták a munkát. Bár kevés versenyzési lehetősége volt az utánpótlásnak, de az ősszel legalább ők is szőnyegre léphettek már ilyen körülmények között is. Reméljük, idén több megmérettetésen vehetnek majd részt fiataljaink.

„Szerencsére a Tatai úti edzőközpontunkban és Jászkiséren, Felsőpakonyon, valamint Ócsán sem álltak le az edzések. Persze mindenhol más lehetőségek vannak az edzések megtartására, de törekedtünk arra, hogy ne álljunk le. Szerencsére már van egy tervezett versenynaptár is, amelyre úgy tudunk készülni, hogy az utóbbi évek toborzásaiból már a legkisebbek is el tudnak kezdeni versenyezni. Ami az elvárásokat illeti, szeretnénk minden korosztály országos bajnokságáról érmeket hozni” – nyilatkozta honlapunknak Illés Gergely, szakosztályvezetőnk.

A szakosztály életében szintén fontos előrelépés lesz, hogy a tervek szerint Diák I, II és serdülő korosztályban is szerepel majd a BVSC-Zugló a csapatbajnokságokon, köszönhetően az utánpótlás elmúlt években tapasztalt bővülésének.

„Bár az utóbbi időszakban valóban nem bővelkedtünk versenyekben, de az edzéseinken fontos szempont, hogy abban a szellemiségben neveljük sportolóinkat, hogy versenyszituációkra készítsük fel őket. Ahogy növekednek a gyerekek, egyre jobban hangsúlyt kap, hogy a különböző fogásokat versenyszituációkban gyakorolják.”

Ami pedig a felnőtt korosztályt illeti, március 18. és 21. között Budapesten rendezik az európai olimpiai kvalifikációs versenyt, ahol reményeink szerint Kiss Balázsért és Korpási Bálintért is szoríthatunk. Ehhez viszont nekik várhatóan februárban, a hazai válogatón kell előbb kivívniuk a szereplés jogát.

Sok sikert kívánunk birkózóinknak minden korosztályban!

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz