Menü

Érmekben gazdag úszóhétvége

2020. Február 17
1073
Érmekben gazdag úszóhétvége

Válogatott úszóink a belgiumi Charleroi-ban versenyeztek a hétvégén, a Championnats Speedo-FFBN Openen. A viadalon 27 érmet, köztük 12 aranyat szereztek sportolóink.

Vészesen közeledik a március végi országos bajnokság úszóink számára, akik gőzerővel készülnek a Duna Arénában rendezendő versenyre, hiszen az olimpiai szereplések is eldőlhetnek majd ott. A hétvégén Belgiumban mérhették le sportolóink, hogy hol is tartanak. A Charleroi-ban rendezett versenyen a mieinken kívül több kiváló magyar válogatott úszó is rajthoz állt.

Az első napon négy BVSC-s úszó is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Cseh László (200 m vegyes, 50 m pillangó) és Takács Tamás (50 m mell, 200 m mell) két-két aranyérmet gyűjtött be. Laci ezen kívül 200 méter pillangón harmadik lett a másodikként záró klubtársa Bernek Péter mögött. Bernek egyébként 200 m mellen is ezüstérmes lett. Burián Kata fő számában, 200 háton diadalmaskodott, míg Németh Nándor 100 gyorson nem talált legyőzőre. Itt Kozma Dominik gyűjtött be egy bronzérmet, aki 50 pillangón második lett Cseh mögött. Németh 100 háton zárt a második pozícióban Bernek előtt.

A második napon újabb hat arany és számos további érem volt a mieink mérlege. Ezúttal Bernek duplázott (400 m vegyes, 200 m hát). Burián 100-on sem talált legyőzőre, míg Takács a harmadik mell számot is megnyerte, éppen Bernek előtt. A 200 méteres férfi gyorsúszásban kibérelte a BVSC a dobogót, Kozma, Németh és Cseh sorrendben. Cseh a zárónapon 100 pillangón gyűjtött még be egy ezüstöt. A sprinttávokon további négy érmet szereztek sportolóink. Bohus Richárd a 200 háton szerzett bronza után 50 méteren volt a leggyorsabb, míg Kozma 50 gyorson lett második. Németh pedig mindkét számban egy-egy bronzéremmel gazdagodott.

Összesítésben úszóink 27 éremmel, közte 12 arany-, 8 ezüst- és 7 bronzéremmel zárták a belgiumi viadalt.

Gratulálunk a szép eredményekhez!

 

Fotó: MTI / Illyés Tibor

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz