Menü

Érettségi, majd vb vár Európa-bajnokunkra

2019. Június 14
1362
Érettségi, majd vb vár Európa-bajnokunkra

Takács István szenzációs versenyzéssel nyerte meg a spanyolországi junior Európa-bajnokságot, a kötöttfogásúak 82 kilogrammos súlycsoportjában. Istók még éppen pihenőidejét tölti, de hamarosan új kihívások várnak rá.

 

Már bő egy hét eltelt a szenzációs Európa-bajnoki aranyérem óta, sikerült-e már kipihenni a győzelmet?

Most pihenek egy kicsit, de sokat nem tudok, ugyanis a jövő héten már a szóbeli érettségi vizsgák várnak majd rám.

Hogy haladsz a tanulással?

Igyekszem kihasználni az időt, de annyit nem tudok sajnos tanulni. Majd meglátjuk, hogy sikerül.

Mennyire vártad el magadtól az aranyérmet a junior Eb-n?

Igazából titkon úgy mentem ki, hogy megnyerem. Aztán amikor az első nap úgy éreztem a formámat, hogy nagyon rossz, akkor kicsit elbizonytalanodtam, de hála Istennek sikerült megnyerni a meccseket.

Több mérkőzéseden is hátrányból, ráadásul az utolsó pillanatban kellett fordítani. Ott mindent egy lapra tettél fel, vagy hogyan sikerült mindig felülkerekedned riválisaidon?

Igen, voltak olyan párharcok, amikor már muszáj volt mindent egy lapra feltenni, mert vagy sikerül, vagy nem. Nagyon örülök neki, hogy végül jól jöttem ki ezekből a szituációkból.

A döntő viszont nagyon simán alakult, hiszen idő előtt lezártad a meccset és technikai tussal legyőzted ukrán ellenfeledet. Hogyan emlékszel vissza a siker pillanataira?

Korábban már birkóztam az ukrán fiúval, akkor 5-2-re nyertem egy nehéz meccsen. Ezúttal talán jobban összeszedett voltam. A döntő elején volt egy szituáció, amit jól megoldottam és gyorsan sikerült őt megpörgetnem és aztán megemelnem.  Ott már nagy előnyre tettem szert és éreztem, hogy ez a meccs meglesz. Ha nem technikai tussal, akkor is bíztam a sikerben. Aztán jött még egy lehetőség, amit szintén sikerült megoldanom, így végül sima volt.

Augusztusban junior világbajnokság vár rád, hogy alakul addig a nyári programod?

Most jut idő egy kis nyaralásra, strandolásra, de utána megint kezdődik minden elölről az edzőtáborokkal.

Mit vársz magadtól a tallini vb-n?

Igazából ott is az aranyéremmel lennék elégedett.

 

Fotó: Kiss Balázs Facebook-oldala

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz