Menü

Éremeső a felnőtt és utánpótlás vívóknál is

2020. November 30
748
Éremeső a felnőtt és utánpótlás vívóknál is

Ezen a hétvégén a felnőtt párbajtőrözők, valamint a kadet és junior kardozók számára rendeztek Magyar Kupa fordulókat. Vívóink 3 arany-, 1 ezüst- és 4 bronzéremmel zárták a versenyeket!

A párbajtőrözők a tatai edzőtáborban, természetesen zárt kapuk mögött versenyeztek, ahol népes mezőny gyűlt össze. A férfiaknál több mint százan léptek pástra. Nagy örömünkre az egy hónappal ezelőtti viadalhoz képest a koronavírus-fertőzés után visszatérő Andrásfi Tibor is ott lehetett már és egészen a nyolcaddöntőig jutott, ahol 15-11-re kapott ki Bakos Bálinttól, így végül kilencedik lett.

A negyeddöntő BVSC-s párharcot is hozott, amelyből nagy csatában a finn Niko Vuorinen jött ki győztesen (15-12). Osman-Touson Maruán így is a nyolcadik helyen zárt a felnőtt mezőnyben. Vuorinen aztán egészen az aranyéremig menetelt! A döntőben Rédli Andrást múlta felül 14-10-re.

A nőknél is jól szerepeltek vívóink, és a negyeddöntőben itt is klubtársak találkoztak egymással. Borsody Emma 15-9-re legyőzte Boros Bertát. Bár Borsody a négy között ezúttal is kikapott a végül aranyérmes Kun Annától, sportolónk a második fordulóban is dobogóra állhatott.

 

 

Ugyanez a csapatoknak is sikerült vasárnap. A férfiaknál az elődöntőben egymással találkozott a két BVSC-s együttes. Elsőszámú különítményünk meg sem állt az aranyéremig. A fináléban a Honvédot győzték le a fiúk 45-33-ra. A nők is a döntőig jutottak, ahol a házigazda Tata nyert 45-40-re, ennek ellenére nem lehet okunk a panaszra, mert 2 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzérmet szereztek sportolóink Tatán.

A kadet és junior kardozók is kitettek magukért. Számukra már a Magyar Kupa 4. fordulóját rendezték a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Szombaton a kadetek között Tóth Patrik lett harmadik, míg Avarkeszi Dániel a férfiaknál, Felföldi Nóra pedig a nőknél hetedik. Egy korosztállyal fentebb, a junioroknál Felföldi egy értékes bronzérmet gyűjtött, míg Szűcs Luca már-már szokásosan megállíthatatlan volt, a fináléban 15-11-re győzte le Missurai Pálmát. A férfiaknál pedig Ondrik Konrád zárt harmadikként, így vívóink 3 arany-, 1 ezüst- és 4 bronzéremmel zárták a hétvégét!

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz