Menü

Eredményes hétvégét zártak vívóink

2020. Január 13
1093
Eredményes hétvégét zártak vívóink

Világkupa aranyérmet és kadet országos bajnoki címeket is szereztek vívóink a hétvégén rendezett versenyeken. A párbajtőr válogatottal Andrásfi Tibor állhatott fel a dobogó tetejére, míg a kadetok között Ondrik Konrád duplázott.

Bár Andrásfi Tibor a Heidenheimben rendezett férfi párbajtőr világkupa egyéni versenyében a 64 közé jutásért vívott asszóban kikapott honfitársától, Koch Mátétól, a csapatban sportolónk is fontos feladatot kapott. Márpedig az olimpiai kvalifikáció szempontjából nagyon fontos lenne, hogy a válogatott ott legyen Tokióban, mert akkor négyen is mehetnek az ötkarikás játékokra a férfi párbajtőrözőktől. Ennek megfelelően mindent megtettek a mieink, hogy előrébb lépjenek a kvalifikációs rangsorban. Több pontot nem is szerezhettek volna Németországban, ugyanis szenzációs vívással, aranyérmet nyert az Andrásfi Tibor, Berta Dániel, Rédli András, Siklósi Gergely összeállítású csapat, a döntőben a franciákat 45:43-ra legyőzve.

A fináléig vezető úton a kvalifikáció szempontjából legnagyobb rivális oroszokat is legyőzték a mieink, akiket így megelőztek 11 ponttal a magyarok a rangsorban. Két állomással a kvalifikációs időszak vége előtt olimpiai indulást érő helyen állnak a mieink.

Pusztai Liza a montreali Grand Prix-n szerepelt, ahol szintén olimpiai pontokat gyűjthetett, bár ezúttal csak egyéniben és női kardozóinknál is bízunk inkább a csapat kijutásában. Liza a nyolcaddöntőig jutott, ahol végül kikapott francia riválisától.

 

 

Utánpótlásunk a kardozók kadet országos bajnokságán volt érdekelt, ahol a fiúknál dupla BVSC-győzelem született. Egyéniben Ondrik Konrád magabiztosan nyerte meg a finálét (15:4), míg Tóth Patrik ugyanitt a 7. lett. A lányoknál Kobra Virág zárt a hatodik pozícióban.

Csapatban utóbbiak az 5. helyen fejezték be az országos bajnokságot, míg a Gaszner Ádám, Ondrik Konrád, Petrucz Mirkó, Tóth Patrik összeállítású csapat a fináléban a Vasast 45:33-ra legyőzve aranyérmes lett.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

 

Fotók: hunfencing.hu

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz