Menü

Első győzelem és középdöntő – 4. napi összefoglaló

2021. Július 27
385
Első győzelem és középdöntő – 4. napi összefoglaló

Az olimpia negyedik versenynapján nem kellett korán kelnünk ahhoz, hogy BVSC-s sportolóinkat lássuk, akik ismét kitettek magukért. Pásztor Mátyás góllal járult hozzá a vízilabda-válogatott első sikeréhez, míg Németh Nándor 100 méter gyorson is remekelt.

A férfi vízilabdázók a görögök elleni vereség után magyar idő szerint kedd késő délelőtt a házigazdák ellen javíthattak. Tudtuk, hogy nem vár könnyű meccs a fiúkra, hiszen az ázsiai együttes kellemetlen ellenfél szokott lenni a sajátságos stílusával. Bár folyamatosan a mieink vezettek, az első negyed végén éppen Pásztor Mátyás góljával 4-3-ra, a japánok rendre egyenlítettek. A félidőben aztán 8-8 volt az állás. A fordulást követően viszont sikerült ellépni a japánoktól és egy 5-2-es negyeddel máris 13-10 volt az állás a harmadik nyolc perc végére. Végül 16-11-re nyertek Märcz Tamás tanítványai, ami azt jelenti, hogy a csapat megszerezte első sikerét Tokióban.

 

 

Alig ért véget a vízilabdázók mérkőzése máris egy másik uszodára, az úszók versenyhelyszínére figyeltünk. Ugyanis Németh Nándor a tegnap a váltóval úszott szenzációs 5. hely után ezúttal egyéniben volt érdekelt 100 méter gyorson. Egy erős kezdés után féltávnál negyedikként fordult sportolónk, és végül egy pozíciót visszacsúszva az ötödik lett futamában 48,11-es idővel. Összesítésben pedig a kilencedik legjobb eredmény volt az övé, így bejutott a holnapi középdöntőbe!

„Úgy látom kicsit mindenki megfáradt a napokban. Tegnap a váltóban született pár olyan idő, amitől azt gondoltam, hogy ez kicsivel erősebb előfutam lesz. Nyilván volt olyan, aki tartalékolt. Kicsivel jobb időre számítottam, de nem vagyok elégedetlen, a döntőhöz viszont ennél jobb kell majd reggel. Eddig sem volt könnyű ez a 100 méter gyors, de hirtelen nagyon sűrű lett a mezőny. Szerintem holnap 47,7-es időkkel lehet majd bejutni a fináléba. Természetesen nekem is ez a célom” – nyilatkozta Németh az M4 Sport stábjának úszása után. Holnap magyar idő szerint fél 4-től szurkolhatunk majd Nándinak!

Kövesd minden nap sportolóink eredményeit élő eseménykövetésünkben!

 

Fotó: MTI / Kovács Tamás; MVLSZ

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz