Menü

Előre az olimpiáért! – Szurkoljunk minél többen Macinak!

2020. Március 05
1904
Előre az olimpiáért! – Szurkoljunk minél többen Macinak!

Itthon harcolhatja ki az olimpiai kvótát világbajnokunk, Korpási Bálint, a birkózók európai kvalifikációs versenyén. Az eseményt március 19. és 22. között rendezik a BOK-csarnokban, ahova a belépés ingyenes.

Már többször írtunk arról, hogy Korpási Bálint mekkora klasszis. Legutóbb a szeptemberi, kazahsztáni birkózó-világbajnokságon szerzett bronzérmet a Maci becenévre hallgató sportoló. Ez alapvetően olimpiai kvótát érhetett volna, de sajnos a kötöttfogású 72 kilogrammos súlycsoport nem szerepel az ötkarikás játékok programján.

Világbajnokunk márciusban viszont megpróbálja elérni álmát és egy súlycsoporttal lentebb, a 67 kilósok között igyekszik kiharcolni a tokiói repülőjegyet. Ehhez a budapesti, európai kvalifikációs viadalon a döntőbe kellene jutnia. Ez korában 2016-ban és 2018-ban is sikerült Korpásinak a budapesti vb-n, így reméljük, hogy ezúttal is eléri célját.

A kvalifikációs versenyen a már kvótát szerző nemzetek birkózói nem indulhatnak, ez azt jelenti, hogy Bálintnak német, szerb, dán és orosz riválisa nem lesz Budapesten.

Birkózónk március 21-én 11 óra és fél 4 között a selejtezőkben lép majd szőnyegre, míg este 6 és 8 között rendezik a kvóta szempontjából létfontosságú elődöntőket a BOK-csarnokban. A vigaszági mérkőzéseket és döntőket vasárnap késő délután és este bonyolítják le.

Az eseményre a belépés díjtalan.

Szurkoljunk minél többen a helyszínen Macinak, mert minden buzdításra nagy szüksége lesz a sikerhez!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz