Menü

Elődöntős a női vízilabda-válogatott az olimpián!

2021. Augusztus 03
605
Elődöntős a női vízilabda-válogatott az olimpián!

Egy végletekig kiélezett és izgalmas mérkőzésen, bejutott az elődöntőbe az olimpián a női vízilabda-válogatott! A mieink 14-11-re győzték le Hollandiát, Leimeter Dóra négy góllal, Gyöngyössy Anikó pedig fórok kiharcolásával járult hozzá a szép sikerhez!

Az első negyed első felében mindkét csapat adós maradt a gólokkal, aztán az 5. percben végül a hollandok törték meg a jeget. Gurisatti Gréta azonban gyorsan egyenlített. Aztán ez maradt a forgatókönyv egészen 3-3-ig. Riválisunknál volt az előny, de előbb Illés Anna értékesítette a Gyöngyössy Anikó által kiharcolt fórt, majd Leimeter Dóra is betalált emberelőnyből. Végül a negyed vége előtt pár másodperccel Gurisatti révén a vezetést is sikerült átvenni (4-3).

A második felvonás hasonlóan indult az elsőhöz. Sokáig nem láthattunk gólt, majd a hollandok törték meg ezt a csendet, azonban rendre csak egyenlíteni tudott riválisunk. Gurisatti, Illés és Leimeter továbbra is szállította a gólokat, Dóri ráadásul a negyed vége előtt pár másodperccel hatalmas bombagólt lőtt, ezzel 8-7-re vezettünk a félidőben!

A harmadik nyolc percben sokáig egyik csapat sem tudta értékesíteni a fórjait. A negyed felénél végül Bíró Attila időt kért, amikor ismét emberelőnybe kerültünk. Rybanska Natasa pedig megszerezte első gólját a tornán, ezzel sikerült megtörnünk a gólcsendet! Sőt, az újabb holland fórt kivédekezték a lányok, majd Illés villant ismét (10-7)! A negyed végén negyedik ötméteresét is értékesítette Hollandia, amellyel 10-8-ra zárkózott ellenfelünk. Elől Keszthelyi-Nagy Rita került ziccerbe, de a kapufa hárított. Végül ezúttal riválisunknak sikerültek jobban az utolsó másodpercek és szépítettek 10-9-re!

Nem indult jól a zárófelvonás, ugyanis Illés helyzetét blokkolják a hollandok, elől viszont betalált riválisunk. Van de Kraats negyedik gólját szerzi, ezzel 10-10! Azonban nem engedtük, hogy átvegyék a vezetést, Garda Krisztina révén 11-10-re módosult bő négy perccel a vége előtt az állás! Aztán Illés szerzett labdát, elől pedig Szilágyi Dorottya gyorsan bevágja a fórt (12-10)! A hollandok viszont mindent megtesznek és egy szép ejtéssel zárkóznak. Az utolsó perc viszont szenzációsan alakult, Szilágyi ismét betalált és a végén még Leimeter is szerez egy üreskapus gólt, így 14-11-re nyernek a mieink! OLIMPIAI ELŐDÖNTŐBEN A MAGYAR CSAPAT! SZÉP VOLT LÁNYOK! CSÜTÖRTÖKÖN 12 ÓRA 50 PERCTŐL A SPANYOLOK KÖVETKEZNEK!


Fotó: MVLSZ / Derencsényi István

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz