Menü

Életet mentett a BVSC-Zugló úszásoktatója

2018. Február 09
1987
Életet mentett a BVSC-Zugló úszásoktatója

Leposa Milán fél év alatt kétszer is segítséget nyújtott bajba jutott úszóknak.

Elismerését fejezte ki a BVSC-Zugló Leposa Milán úszásoktatónknak, akinek lélekjelenléte és szakértelme mentett meg egy 14 éves bajba jutott úszót. A gratuláció nemcsak ennek az esetnek szólt: a szakember tavaly nyáron ugyanis egy szerencsétlenül járt férfi újraélesztésében segédkezett.

Leposa Milán csoportja mellett éppen gyógytestnevelés-órát tartottak a BVSC-Zugló uszodájában, amikor egy 14 éves fiú a víz alatt elveszítette az eszméletét. Az úszásoktató és edző kollégái a közelben voltak, így haladéktalanul kimentették a gyermeket, akit Leposa Milán néhány mozdulattal újraélesztett, majd stabilizálta az életfunkcióit. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a fiú ma már iskolába jár, és hamarosan újra részt vehet a vizes foglalkozásokon is.

A klub azonban nem csak a fenti eset miatt gratulálhatott a nyári Masters Vizes Világbajnokságon a Pénzügyőr színeiben 100 mellen arany-, 200 mellen ezüst-, 50 mellen pedig bronzérmes úszónak. A szakember tavaly, a nyári táborozások idején figyelt fel arra, hogy a strandmedencénél dolgozó kollégái egy magatehetetlen látogatót húznak ki a vízből. Leposa Milán rögtön nekilátott az újraélesztésének: előbb kézzel és szájjal, majd defibrillátorral próbálkozott. Az újraélesztést a kiérkező mentősök is folytatták, akik kórházba szállították az eszméletlen embert.

A tragédiák megelőzéséért a BVSC-Zugló komoly fejlesztésekbe kezdett az elmúlt időszakban. A sportklub bővítette az úszómesterek létszámát, továbbá elméleti- és gyakorlati továbbképzésben is részesíti őket, hogy a válsághelyzeteket a lehető leghatékonyabban oldják meg. A BVSC-Zugló a jövőben is folyamatosan fejleszti a szolgáltatások színvonalát és továbbra is kiemelt figyelmet fordít az ott sportolók biztonságára.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz