Menü

Egyetemi Eb-t nyertek a magyar karatésok

2017. Július 28
1726
Egyetemi Eb-t nyertek a magyar karatésok

Valamennyi színű éremből szereztek egyet a versenyzőink a portugáliai Coimbrában megrendezett egyetemi karate Európa-bajnokságon.

A legszebbet, az aranyat a csapatküzdelemben, melyben a Höning Alexander, Kronstein Bálint, Szegedi Döme, Virág András, György Dániel és Höning Dávid összetételű magyar férfi együttes a dobogó legfelső fokára állhatott.

A túlnyomórészt BVSC-s sportolókból álló magyar egyetemisták három győzelemmel jutottak a döntőbe. A fináléban az együttes 1-1-es eredménnyel, pontkülönbséggel múlta felül montenegrói riválisát, így egyetemi Európa-bajnoki címet nyert. Nem mellesleg ez volt az első magyar csapatarany az Európai Karate Szövetség hivatalosan jegyzett rendezvényén.

Egyéniben versenyzőnk, György Dániel a 84 kg-os súlycsoport döntőjében 2-0-ra alulmaradt a koszovói Karaqival szemben, de így is ezüstéremmel térhet haza.

Szintén érmes helyen végzett egy másik versenyzőnk, Höning Dávid is, aki a 75 kg-sok küzdelmében a bronzmérkőzésen 2-1-re győzött a fehérorosz Kiryievich ellen.

Fotó: MKSZ

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz