Menü

Egyéni csúcsot úsznának a vb-n

2019. Július 07
1385
Egyéni csúcsot úsznának a vb-n

 

Bár még itthon készülnek úszóink a dél-koreai világbajnokságra, szerdán már elutaznak Ázsiába, ahol egy akklimatizációs edzőtábor vár még rájuk. Edzésükön látogattuk meg sportolóinkat, ahol Nagy Péter szakosztályvezető beszélt a várakozásairól.

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, hat úszónk utazhat a dél-koreai Kvangdzsuban rendezendő világbajnokságra, ahol egyéni és valószínűleg váltó számokban is szurkolhatunk nekik, bár utóbbiról csak a helyszínen dönt a szövetségi kapitány. Nagy Péter, klubunk szakosztályvezetője szerint jól sikerült a tavaszi felkészülés, így bízik a jó eredményekben a vb-n.

„Az elvárás az, hogy egyéni csúcsokat ússzanak a versenyzőink. Ezen kívül pedig titkon mindenkitől várjuk, hogy egyéni számokban bekerüljön a döntőbe. Ott pedig majd meglátjuk, hogy ez mire lehet elég, hiszen ez már a világ többi úszóján is fog múlni. Az alapszintű terv, hogy mindenki egy vb-döntőt ússzon, erre mindenkinek megvan a reális esélye” – nyilatkozta szakosztályvezetőnk.

Ázsiába július 10-én utazik el a csapat, ugyanis egy nyolcnapos akklimatizációs edzőtábor vár még sportolóinkra a vb előtt. Kvangdzsuba majd három nappal a rajt előtt, 18-án mennek át úszóink.

„Vannak az eredmények terén álmaim, de arról nem szeretek beszélni, mert ez általában nem jó ómen. Mindenkivel megbeszéltük, hogy mi a reális cél, amit el lehet érni. Valakinek a saját elképzelése e fölött, vagy ez alatt van. Viszont sok tényezőn fog ez múlni. Egy ázsiai világversenyen ugyanis sok ország versenyzőinek is nehéz jól teljesíteniük. Reméljük, hogy a korai kiutazással számunkra jól fog menni az átállás.”

Az úszók számára július 21-e és 28-a között rendezik a medencés versenyeket a világbajnokságon, ahol sportolóink sűrű programja miatt minden nap lesz kiért szorítanunk.

Sok sikert kívánunk nekik!

 

Fotó: fina-budapest2017.com

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz