Menü

Egy sérülés akadályozta meg Kiss Balázst célja elérésében – interjú

2021. Február 17
705
Egy sérülés akadályozta meg Kiss Balázst célja elérésében – interjú

Hosszú idő után versenyzett újra Kiss Balázs, világbajnok birkózónk pedig jó formát mutatott a válogatóversenyen, azonban egy sérülés megakadályozta abban, hogy elérje célját és a legjobb magyarként zárjon a 97 kilósok között. Vele beszélgettünk!

 

Először is hogy érzed magad?

Szerencsére jól vagyok. Hétfő reggel a Sportkórházban kezdtem és hála Istennek a röntgen nem mutatott komolyabb sérülést, tehát se törés, se szakadás nem történt a bokám környékén. Az nagy szerencsém volt, hogy még a verseny helyszínén a gyúrómnál voltak különböző eszközök és gépek, amelyekkel már ott el tudtam kezdeni a rehabilitációt. Gondolok itt a lézer- és fagyasztógépekre, különböző kenőcsökre, fájdalomcsillapítókra. Aztán hétfőn már itt a BVSC-ben folytattam a gyógytornát. Úgyhogy szépen haladunk. A jóslatok szerint pár napon belül rohamosan fog javulni a sérülésem, ha most 3-4 napig teljesen pihentetem. Úgyhogy most erről szól az egész napom: fizikoterápia, jegelés, polcolás és itthon egy Safe Laser nevezetű géppel próbálom magam kezelni. Reményeim szerint pénteken visszafogottan, de tudok már edzeni.

 

Rátérve a versenyre, hosszú idő után méretted meg magad ilyen körülmények között, ráadásul rögtön komoly téttel, hiszen Szilvássy Erik, Szőke Alex és közted dőlt el, hogy ki indulhat a 97 kilósok között a márciusi, európai olimpiai kvalifikációs viadalon. Milyen volt újra versenyezni?

Nagyon jól indult a nap, pedig 2019-ben a kvalifikációs világbajnokságon birkóztam utoljára ilyen körülmények között, ami már 16 hónapja volt. Tavaly egyáltalán nem volt versenyem. Nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen állapotban fogok visszatérni. Egyrészt, hogy milyen lesz lefogyni a súlycsoportomba, mert ez nálunk mindig fontos kérdés. Szerencsére ez tökéletesen sikerült. Továbbá arra is kíváncsi voltam, hogy milyen lesz az érzés, hogy újra versenyezhetek. Ezen a téren is sokkal rosszabbra számítottam ennyi kihagyás után. Egy jó svéd ellenfelet sikerült az első körben búcsúztatni elég simán. Aztán következett az egyik hazai riválisom, Szilvássy Erik, ahol óriási csatában sikerült nyernem később szerzett ponttal. Ami viszont a keserű dolog volt ebben, hogy nagyjából félperc volt hátra a meccsből, amikor egy szerencsétlen mozdulatnál leragadt a bokám.

 

 

Már akkor érezted, hogy nagy a baj?

Ott még összeszorítottam a fogamat, meg az adrenalin is vitt előre, de amikor lejöttem a szőnyegről, már éreztem, hogy baj van. Próbáltunk a masszőrünkkel mindent megtenni, hogy ki tudjak állni a mindent eldöntő mérkőzésre, hiszen ha ott nyerek, akkor legjobb magyarként valószínűleg én indultam volna az első olimpiai kvalifikációs versenyen. Sajnos ez most nem sikerült, de ez az, amire nekem nincs ráhatásom. Én mindent megtettem, becsülettel felkészültem és jól is ment a birkózás. 29 éves pályafutásom alatt már mindenem sérült, kivéve a bokám, most azonban ez is bekövetkezett. Annak viszont örülök, hogy nem komoly a sérülés, így gyorsan vissza tudok állni a munkába. A budapesti kvalifikációs versenyen Alex fog valószínűleg indulni, tehát az ő kezében van a kvóta sorsa. Ha nem sikerül megszereznie, akkor még nyitott a kérdés.

 

Mikor vár rád a következő verseny?

Két és fél hét múlva lesz egy újabb megmérettetésünk Rómában. Addigra szeretnék újra formába lendülni és ott minél jobban szerepelni. Az a legfontosabb most nekem, hogy csak magamra fókuszáljak és figyeljek az egészségemre, hogy a bokám rendbe jöjjön.

 

Sok sikert kívánunk birkózónknak!

 

Fotók: Feledifilm / Magyar Birkózó Szövetség

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz