Menü

Egy mérkőzésre az olimpia

2021. Január 23
531
Egy mérkőzésre az olimpia

Ennek az olimpiai ciklusnak a legfontosabb mérkőzése vár ma este 8 órától a női vízilabda-válogatottra. A mieink a házigazda olaszokkal találkoznak a trieszti olimpiai selejtezőben. Győzelem esetén pedig tokiói kvótát szerezne a csapat!

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az elmúlt olimpiász legfontosabb mérkőzése vár ma este a női vízilabda-válogatottra. Ezen az összecsapáson múlik ugyanis, hogy a magyar csapat ott lesz-e Tokióban! Ehhez pedig az olaszokat kellene legyőzni a trieszti tornán a két BVSC-s játékost, Gyöngyössy Anikót és Leimeter Dórát is a soraiban tudó együttesnek.

A mieink a csoportkörben a papírforma szerint könnyedén győzték le Izraelt és Kazahsztánt, majd a görögöktől kikaptak Bíró Attila tanítványai, de a továbbjutást ez nem befolyásolta, hiszen mindegyik válogatott folytathatta a negyeddöntőben. Tegnap aztán a franciákat sikerült felülmúlni 20-7-re, így ma este 8 órától következhet a mindent eldöntő mérkőzés.

„A görögök elleni meccsből nem következtetnék az olaszok ellenire, bízom benne, hogy még egyszer nem tudunk ugyanúgy játszani. A lányokkal megbeszéltük, hogy a tétmérkőzés nélkül eltelt tíz hónap után a görögök ellen benne volt a vereség a pakliban. Az elmúlt évek egymás elleni eredményeiből sem vonnék le semmilyen következtetést, de a holland–olasz meccsen láttuk, hogy az ellenfelünk sem éppen a csúcsformáját futja. Az olaszok természetesen a hazai pálya előnyét élvezik, huszonöt százalékkal jobban kell játszanunk, hogy meg tudjuk verni őket. Képesnek tartom a válogatottat arra, hogy megugorja ezt a magasságot, ezért dolgoztunk keményen az elmúlt időszakban. Nem kérdés, hogy nehéz lesz, de mindenre felkészültünk, nem féltem a csapatot!” – nyilatkozta Bíró Attila szövetségi kapitány az NSO-nak.

A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti. Szurkoljuk ki, hogy a lányok ott legyenek Tokióban! Hajrá magyarok!

 

Fotó: federnouto.it/Andrea Staccioli/DBM

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz