Menü

„Egy jó védekezés is olyan fontos, mint egy gól” – interjú Gajdán Grétával

2020. Április 03
1610
„Egy jó védekezés is olyan fontos, mint egy gól” – interjú Gajdán Grétával

Kézilabda edzőinket bemutató sorozatunkban a leány U11, U12 és U13-as együttes trénerével, Gajdán Grétával ismerkedünk meg. A 24 éves sportoló jelenleg is játszik a felnőttek között, de e mellett tanárként és edzőként is dolgozik. Ő mesélt csapatairól!

 

Hogy lett belőled edző?

Tizennégy éve már, hogy megismerkedtem a kézilabdával. Általános iskolás koromban kezdtem el a sportágat és a mai napig kézilabdázom még a BVSC női felnőtt csapatában. A Testnevelési Egyetemen szereztem meg a testnevelő tanár és egészségfejlesztő-gyógytestnevelő tanár diplomámat, valamint a kézilabda edzői licencemet is. Lassan két éve már edzőként is dolgozom a BVSC-Zuglónál, továbbá márciustól testnevelő tanár vagyok egy zuglói általános iskolában.

 

Melyik csapatok tartoznak hozzád a BVSC-nél?

Lány együtteseim vannak az utánpótlás korosztályban. A 2006-2010-es születésű lányok fordulnak meg nálam. Márciustól már az U11-es korosztályt is kezembe vettem, de emellett ott van a kedvenc csapatom az U12-es és az U13-as korosztály is. Az U11-es együttes megteremtése, versenyeztetése meg kialakulóban van, várjuk szeretettel még a csapatunkba a lelkes, kezdő lányokat. Az U12-U13-as korosztálynak együtt tartom az edzéseket. Nálam inkább 2008-as születésű lányok vannak, akik hétvégente az U12-esek között tudnak kimagaslani és az U13-as korosztályban pedig gyakorolni.

 

Bár szünetelnek a bajnokságok a járvány miatt, de hogy szerepelt eddig az U13-as együttes?

A bajnokságban még nem sok versenyünk volt. Február végén kezdődött a gyerekbajnokság. Az U13-as korosztályban egy hétvége volt csupán. Ahogy említettem azok a meccsek nem a győzelemről szólnak. Azokon lehet gyakorolni, és nagyobb lányok ellen megmutatni nekik, hogy mennyire ügyesek. Ha élnek ezzel a helyzettel, nagyon sok önbizalmat adhat ez számukra a jövőben.

 

 

És az U12-es bajnokságokban?

Ebben a korosztályban két hétvége volt eddig, azaz négy meccsünk volt. Az első hétvégén kemény ellenfeleket kaptunk és a küzdelem során alul maradtunk. Viszont a második hétvége fordulópont volt a csapat számára. Két győztes meccsel jöttünk haza Szentendréről. Nagyon örülök, hogy nyertünk, mert a gyerekek számára ez egy fontos visszacsatolás. Nekem pedig felbecsülhetetlen érzés volt, hogy láttam küzdeni a csapatomat, akik akkor sem adták fel, amikor már kezdtek fáradni, amikor már sok pofonon és esésen is túl voltak. Amikor látom azokat a dolgokat, amiket kérek és látja a csapat is, hogy meg van az eredménye a sok kemény munkának, az nagyon jó érzés. Remélem, minél hamarabb folytatjuk a bajnokságot és minél több lesz az ilyen hétvége.

 

Hogy tekintesz a jövőbeli célokra?

A jövőben szeretném, ha bővülne a keretünk. Ezért a 2007-es, 2008-as és 2009-es születésű lányokat várjuk szeretettel a csapatunkba! Nagyon sokat számít, ha egy hétvégén a kispadon nem csak egy-két ember ül, akire számíthatsz, hanem 5-6 ember. Emellett szeretném, ha minden hétvégén mindenki tudna gólt szerezni. Nagyon fontos, hogy tudják a gyerekek is, hogy ez csapatsport és néha egy gólpassz és egy jó védekezés is ugyanolyan fontos, mint egy gól.

 

Hogyan tudtok edzeni a jelenlegi helyzetben?

Sajnos jelenleg nem találkozom a csapatommal személyesen, de üzenem nekik, hogy hiányoznak, és alig várom, hogy lássam őket izzadni. Minden héten adok nekik feladatokat és mindig kapok visszajelzést is tőlük, de mégis nehéz ez a helyzet. Nem csak nekik, nekem is. Nem csak edző, sportoló is vagyok, én is kapom a feladatokat hetente, de egy csapatjátékosnak egyedül otthon edzeni nem a megszokott. Azonban nekünk edzőknek az a dolgunk, hogy motiváljuk őket ebben a helyzetben is és a szülőket támogassuk, akiknek még több feladatuk lett az otthoni edzés és digitális oktatás miatt.

 

Vigyázzunk egymásra! Hajrá BVSC!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz