Menü

Egy arany- és négy ezüstérem az első két napon

2020. December 10
618
Egy arany- és négy ezüstérem az első két napon

Több jó eredmény is született már az úszók kaposvári országos bajnokságán sportolóink részéről. Ráadásul egy arany-, valamint négy ezüstérmet is nyertek a mieink. Összefoglaljuk, hogy mi történt az első két napon BVSC-s szempontból!

A kaposvári országos bajnokságot az olimpiai menetrend szerint rendezik meg az úszók számára, tehát délután kerül sor az előfutamokra, míg a döntőkre délelőtt. Ugyanis Tokióban is így lesz, mint korábban 2008-ban Pekingben is volt. Így az úszóknak alkalmazkodniuk kell a nem megszokott körülményekhez, amelyet már az idei ob-n is megízlelhettek. Így nem meglepő, hogy többször délután születtek jobb eredmények.

Az első nap előfutamai során Németh Nándor másodikként kvalifikálta magát 50 méter gyorson a döntőbe, ráadásul mindössze 13 századdal maradt el az olimpiai A-szinttől. Burián Katalinnak 100 háton még kevesebb hiányzott az A-szinthez, mindössze 4 század! Aztán a másnapi döntők során végül mindketten egy-egy ezüstérmet gyűjtöttek be ezeken a távokon.

Ugyancsak a dobogó második fokára állhatott fel Kovács Benedek 100 háton, ráadásul több mint egy másodpercet javított délutáni idején. Az olimpiai kvótás Bohus Richárd a negyedik, míg Bernek Péter a hetedik lett ezen a távon. Az ezüstös naphoz hozzátartozik még a 4x100 méteres mix gyorsváltó második helye is, így négy éremmel zárták úszóink az első napot.

Szerda délután Cseh László 50 m pillangón a negyedik, 200 m vegyesen pedig az ötödik legjobb időt úszta, míg Bernek utóbbi távon a harmadik leggyorsabb volt. Azonban mindketten visszaléptek ezektől a döntőktől. Mivel idén nincs pontverseny az ob-n, így jobban lehet koncentrálni az egyéni számokra és arra is, hogy délután jobb időt menjenek a versenyzők. Kőhalmi Kornél 200 vegyesen viszont ott volt a fináléban, ahol a hatodik lett, míg a 400 gyors döntőjében Csicsáky Péter is ebben a pozícióban zárt.

Azonban ezúttal sem maradtunk érem nélkül, ráadásul a 4x200 méteres férfi gyorsváltó (Németh Nándor, Povarnitsyn Alexander, Csicsáky Péter, Bernek Péter) az első BVSC-s aranyat is megszerezte az ob-n!

Délután 17 órától már ismét az előfutamokra kerül sor, ahol többek között Bernek Péterre 400 vegyesen és 200 háton, míg Németh Nándorra 100 gyorson várnak fontos feladatok. A szövetség youtube-csatornáján élőben követhetjük sportolóink versenyét!

Sok sikert kívánunk nekik!

 

Fotó: Magyar Úszó Szövetség / Derencsényi István

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz