Menü

Döntős eredmények a rövid pályás Eb-n

2021. November 07
123
Döntős eredmények a rövid pályás Eb-n

Lezárult a kazanyi rövid pályás úszó Európa-bajnokság, ahol Németh Nándor 100 méter gyorson jutott fináléba. Míg a januártól már hivatalosan is BVSC-s Késely Ajna 400 gyorson zárt a negyedik helyen.

Az olimpia utáni időszak mindig különleges abból a szempontból, hogy ilyenkor lezárul egy korszak a sportolók életében, és kezdődik az új olimpiai ciklus, amely ezúttal alig hároméves lesz. Ennek első állomása volt a kazanyi rövid pályás úszó Európa-bajnokság, ahol Németh Nándor és Burián Katalin képviselte a BVSC-s színeket. Továbbá ott volt a már Bernek Péter irányításával készülő és januártól hivatalosan is zuglói színekben versenyző Késely Ajna is.

Buriánnak sajnos vissza kellett lépnie a kontinensviadal második felében, mert pozitív lett a koronavírustesztje, így számára tovább tart majd a kazanyi tartózkodás. Ezúton is jobbulást és mihamarabbi hazatérést kívánunk Katának!

A zárónapon Németh egyetlen számában, 100 méter gyorson szerepelt a fináléban. A hetedik helyen jutott döntőbe, és végül ebben a pozícióban is csapott célba. Sajnos a versenybírók azonban kizárták, mivel bemozdult a rajtnál.

„Mikor beugrottam, tudtam, hogy minden bizonnyal kizárnak. Kicsit bemozdult a karom, éreztem, hogy vége van... Ennek ellenére azért kiadtam magamból mindent, bár a rossz rajt után azért össze kellett szednem magam. Sajnálom a történteket, de mindenkivel megesik az ilyen, velem körülbelül nyolc éve történt ilyen legutóbb” – nyilatkozta az NSO-nak.

Bár Késely hivatalosan januártól lesz a BVSC sportolója, de mivel Bernek irányításával készül már, így természetesen az ő teljesítményét is figyelemmel követtük. Vasárnap 400 gyorson úszhatott döntőt és csupán egy hajszállal maradt le a dobogóról, végül negyedik lett.

„Legutóbb a 2019-es világbajnokságon éreztem magam ennyire jól négyszáz gyorson. Volt bennem stressz és kellő izgalom a döntő előtt, de próbáltam mégis lazán felfogni a futamot, mintha csak egy háziversenyre készülődnék. Ez a negyedik hely felér számomra egy éremmel. Hatalmas harc volt ez, elsősorban nem testileg, hanem lelkileg. Kezdek rájönni, hogy nem kell mindig erőlködni, megy ez könnyedén is” – értékelt Késely.

Nem sok pihenőjük lesz az úszóknak, hiszen november 11-e és 14-e között a rövid pályás országos bajnokság vár rájuk.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

 

Fotó: Magyar Úszó Szövetség

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz