Menü

Döntőbe jutna kétszázon

2019. Július 14
1380
Döntőbe jutna kétszázon

Tavaly bronzérmes lett az Eb-n Burián Kata 200 méteres hátúszásban és bár a világbajnokságon sok újdonság vár majd rá, azért egy döntős eredménnyel elégedett lenne. Sportolónk fő száma mellett 100 háton is indul Dél-Koreában.

 

Hogy érzed, milyen volt a felkészülésed a vb-re?

Mivel a legvégén fogok úszni, így egyelőre nem szeretnék kijelenteni semmit. Az biztos, hogy nagyon odatettem magamat ebben az évben is, úgyhogy reményekkel telve várom ezt a világbajnokságot. Sok sérülésem volt, de ennek ellenére szerintem jól végeztem el a felkészülést. Nyilván azért még maradt benne sok, de úgy vagyok vele, hogy elég, ha csak az olimpiára leszek 110 százalékos. Nagyon izgatott vagyok, mert még soha nem voltam Kelet felé, illetve korábban még nem versenyeztem ekkora világeseményen úgy, hogy ilyen nagy volt az időeltolódás. Azonban mivel, ahogy említettem a vb végén fogok úszni, így nem hiszem, hogy ez olyan nagy problémát jelentsen, mert sok időm lesz átállni.

Akár a 200 háton szerzett tavalyi Európa-bajnoki bronzérem is jó előjel lehet…

Igen, reménykedem benne. Eddig úgy voltam vele, hogy érmet vártam el magamtól a reális esélyek alapján, ha egy kicsit javítok. Bár tényleg sok minden nehezítette a felkészülésem. Most volt izomszakadásom, illetve korábban több izomhúzódásom volt. Mégsem ezek miatt döntöttem úgy, hogy kicsit visszaveszek a céljaimból, hanem pont azért, mert itt olyan körülmények lesznek, amikkel én még nem találkoztam. Úgyhogy már egy döntőnek is nagyon fogok örülni. Viszont az is igaz, hogy tavaly Glasgow-ban is nagyon rossz körülmények voltak, mégis jól sikerült ezekhez alkalmazkodnom. Meglátjuk, hogy milyen lesz. Kicsit izgulok, de szerintem jól helyt tudok majd állni. Ha pedig ott vagyok a döntőben, onnan már tényleg bármi lehetséges, mert a 200 hát annyira sűrű, hogy a másodiktól a nyolcadikig bármelyik helyen végezhetek.

Versenyek előtt hogy telnek az utolsó óráid?

Igazából akkor már csak próbálom lenyugtatni magam. Zenét hallgatok, illetve beszélgetek a többiekkel. Pont azért, hogy ne izguljam túl a dolgokat. Napközben inkább nyugtató zenéket szoktam hallgatni és utána a pörgősebbeket. Mert az nem jó, ha már reggeltől, vagy előző estétől izgulok. Úgyhogy inkább próbálom elterelni a gondolataimat. A verseny előtti pár órában viszont már abszolút csak arra koncentrálok, hogyan fogom leúszni a távot.

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz