Menü

Díszkard és kiváló vb-főpróba az érmek mellé

2019. Július 21
1312
Díszkard és kiváló vb-főpróba az érmek mellé

A női kardozók között arany-, a párbajtőrcsapattal pedig bronzérmet szerzett Veres Amarilla a varsói kerekesszékes világkupán. Sportolónk az érmek mellett egy díszkardnak örül a legjobban, továbbá annak, hogy jó előjelekkel várja a világbajnokságot.

 

Amikor a varsói világkupa előtt beszélgettünk, akkor azt mondtad, hogy nem feltétlenül a brazíliai vk-n szerzett két érem megismétlésével lennél elégedett, hanem azzal, ha jól vívnál. A két érem ismét összejött, hogy érezted utóbbit, elégedett voltál a vívásoddal?

Ha nem is minden nap lett meg ez a jó vívás, de például a kard versenynapján igen. Az egy nagyon kiváló eredmény, amit ráadásul egy remek vívással sikerült elérnem, aminek nagyon örülök.

Az első versenynapodon párbajtőrben nyolcadik lettél, ami azért szintén nem rossz eredmény. Azzal mennyire voltál elégedett?

Az eredmény a kvalifikáció szempontjából nem rossz, hiszen így nézve a legjobb nyolcba bejutni teljesen jó. Viszont én azért nem voltam elégedett vele, mert az asszó közben nem tudtam teljesen odakoncentrálni, ahogy akartam volna. Igazából ez az, amit megtanultam a versenyből, hogy ha a koncentrációmat asszó közben elvesztem, akkor azonnal vissza kell hoznom, különben ez történik.

Ez gyorsan sikerült, mert két nappal később a kardnál minden működött…

Igazából a nap elején egy kis sérüléssel indítottunk, úgyhogy úgy mentem neki a versenynek, hogy lesz, ami lesz, ha kell, akkor én most meghalok a páston, de mindent megteszek azért, hogy a legjobb eredményt érjem el. Szerencsére ez sikerült is.

Ráadásul nagy skalpokat gyűjtöttél az aranyéremig vezető úton!

Ennek nagyon örülök, különösen annak, hogy végre sikerült megvernem az ukrán Natalija Morkvicsot, aki nagy riválisom. Ő az aktuális Európa-bajnok, tehát a világ egyik legjobbja. Az utóbbi időben többször kaptam ki tőle egymás után és tudtam, hogy képes vagyok megverni őt. Ráadásul 15:7-re nyertem, úgyhogy még szoros sem volt. Ez volt számomra a nap egyik legjobb része, a másik pedig, hogy két kínai vívót is legyőztem, ami szintén nagyon-nagy siker. Ez pedig a világbajnokságra nézve elég jó előjel.

Miben más esetleg számodra a varsói világkupa, mint a többi?

Mindig nagyon jó szokott lenni itt a szervezés, ami most sem volt másként. Továbbá ez az egyetlen verseny, ahol minden győztesnek adnak ajándékba egy díszkardot. Ez egy nagyon fontos ereklye a számomra.

A világbajnokságig még van egy kis idő. Hogy telik majd számodra ez az időszak?

A verseny után most egy hetet tudok pihenni, aztán kezdődik az alapozás gyógytornával, erőnléti edzésekkel, úszással és egy fizikai felkészítés a vívó edzőtáborokra, amelyek augusztusban lesznek.

Mennyire gondolsz már a vb-re?

Már a varsói verseny előtt is ez járt a fejemben, mert ez a fő verseny a szezonban. Mivel a vb-n ugyanaz a mezőny lesz, mint a lengyelországi világkupán, így nagyon kíváncsi voltam, hogy mit tudok velük vívni. A kínai versenyzőkkel nagyon ritkán találkozunk, ezért nem annyira ismerem még őket. Azon gondolkodtam a világkupa előtt, hogy ha most sikerülne őket megfognom, akkor az a vb-re nagyon jó előjel lenne. Így, hogy láttam őket, tudom, hogy min kell még dolgoznom, hogy még jobb legyek és hogy a vb-n is hasonló eredményt sikerüljön elérni.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz